10.04.2012 | Radek Tóth

Vyhodnocení 3. ročníku jednodenních brankářských kempů

Třetího ročníku regionálních brankářských kempů se v únoru a březnu 2012 zúčastnili brankáři 3. až 8. třídy. Kempy jsme rozdělili do pěti regionů. Hlavními trenéry v daných regionech byli jmenováni Pavel Kněžický, Pavel Liehman, Michal Podolka, Rostislav Haas a Radek Toth. Tréninků na ledě a na suchu, se spolu s hlavními trenéry zúčastnili trenéři brankářů z regionů. Do programu jsme také zapojili mladé začínající trenéry.
Na kempy se přihlásilo celkem 188 brankářů. Největší zájem o kemp projevili brankáři z regionu Severomoravský, Olomoucký a Zlínský kraj. Pro porovnání počtu přihlášených v roce 2011 a v roce 2012 přikládám tabulku.

Počty účastníků v letech 2012 a 2011
Oblast 2012 2011
Středočeský kraj a Praha 36 16
Karlovarský, Plzeňský a Ústecký kraj 24 21
Královéhradecký, Pardubický a Liberecký kraj 36 9
Severomoravský, Olomoucký a Zlínský kraj 64 10
Jihomoravský, Jihočeský kraj a Vysočina 28 2

V reakci na několik desítek velmi pozitivních ohlasů od rodičů, které nám po ukončení jednotlivých kempů přicházeli, se budeme snažit pro brankáře v následující hokejové sezóně zorganizovat více podobných akcí.

K vyhodnocení III. ročníku jednodenních brankářských kempů v regionech přikládám několik ohlasů rodičů.

Vybrané ohlasy

Děkujeme za vzorové brankářské soustředění v Neratovicích pod vedením p. Liehmana. Je škoda, že nemá pravidelnější charakter(stačilo by 1x měsíčně během sezóny v každém kraji), kdy by docházelo ke sjednocování brankářských tréninkových metod a odstraňování základních chyb již v raném věku. Ne v každém klubu je k dispozici trenér brankářů. Jelikož zájem rodičů i dětí byl veliký,  bylo by dobré ho podpořit a udržet ze strany svazu pořádáním letním soustředěním. Jsem přesvědčen, že tento metodický model se pozitivně odrazí v budoucnu na kvalitě českého hokeje.

S pozdravem
Antonín Schneider


Dobrý den,
chtěla bych poděkovat za nás za všechny za zorganizování jednodenního campu v Hradci Králové dne 4.3.2012.
Kluci brankáři si to moc užili,poučili se z chyb.A co bylo pro jejich posun i velmi důležité,mohli se porovnat s ostatními.Určitě jim to pomůže v jejich posunu,vyrovnat se a stačit těm nejlepším někdy příště...
Trenérům a všem,co se toho účastnili patří velké poděkování.Bylo vidět,jak moc chtějí klukům předat co nejvíce,protože je na to vyhrazena krátká doba.O to mně to ,ale přišlo i hodně efektivní.
Kluci se rozjeli do svých klubů a začli to trénovat a zkoušet podle rad trenérů.Bylo by úžasné,kdyby se to mohlo zopakovat a trenéři by tím i získali zpětnou vazbu,jestli se kluci zlepšují.A samozřejmě nejen trenéři,ale hlavně i naše děti a my rodiče.
Budeme moc rádi,kdyby se to mohlo opět zopakovat...

Za brankáře z Náchoda a Jaroměře
Dita Kulichová

P.S.Velké díky všem


Dobrý den,
chtěl bych touto cestou poděkovat za kempy pořádané BK ČSLH a především za kemp, který proběhl dne 26.2.2012 v Pelhřimově. Z kempu byl syn nadšený a byl jsem velice mile překvapen i já.
Kvalitou a zejména vašim individuálním přístupem byl kemp srovnatelný s dnes již běžně pořádanými, komerčními kempy soukromých subjektů.
Nehovořím snad jen za sebe, ale kéž by takovýchto kempů bylo více a byly pořádány na více místech. Chápu, že v dnešní složité ekonomické situaci
je vše otázkou peněz. Doufám, že se peníze na takovéto aktivity najdou a chlapci se budou moci i nadále zdokonalovat nejen v mateřských klubech.
Věřím, že se zlepší i komunikace s kluby a informace budou přicházet správně a včas. Přesto budu rád za případné přímé oslovení a pozvání na další
kemp a to nejen v Pelhřimově.
Osobně musím říci, že kdyby k této vaší snaze a finanční otázce pomohl názor otce jednoho z mnoha dětí, cena za kemp by mohla být klidně dvojnásobná,
neboť tomu kvalita skutečně odpovídá a i tak bude oproti výše zmiňovaným komerčním kempům v poloviční výši.
Mnoho zdaru ve vaší práci a těším se na další setkání.

S pozdravem
Ing. Jan Skoupý


Kemp hodnotíme velice kladně. Líbil se nám Váš přístup ke klukům jak v šatně tak i na ledě. Bylo dobré, že i my rodiče jsme si mohli vyslechnout pár dobrých rad a informací. Jak jsme se již shodli v závěru kempu, bylo by dobré kluky rozdělit na mladší a ty starší. Starší kluci přece jenom už o bruslení něco vědí a potřebovali by více chytání střel. Také synovi se kemp líbil a odnesl si další zkušenost ke golmanskému řemeslu, proto určitě další kemp nevynecháme.

Děkujeme
Vaculovi


Dobrý den,
chtěli bychom se podělit o poznatky z hokejového kempu. Protože jsme již absolvovali několik kempů, tak můžeme říct, že jsme byli velmi mile překvapeni z nových trendů, které se kluci učili, neboť tréninky v našem domácím klubu zdaleka nic takového neobsahují. Také musíme vyzdvinout profesionální přístup všech trenérů, kteří se klukům dobře věnovali a možná by stálo za to, udělat trenérům golmánků z jednotlivých klubů nějaký odborný seminář, kde by se seznámili s novými trendy a snáz je pak předávali dětem. Organizace také skvělá.

S pozdravem
rodiče Kryštofa Ševců, VHK Vsetín