10.12.2015 | Tisková zpráva

Vánoční dárek pro kluby: výzbroj pro nejmenší za 4 milióny korun

Český svaz ledního hokeje rozešle v nejbližších dnech klubům výzbroj pro nejmenší hokejisty za bezmála 4 milióny Kč. Na základě mimořádné dotace Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy obdrží každý z klubů, které zajišťují komplexní mládežnický program, 33 hokejek včetně pásek a 100 puků pro malé hokejisty. Celková hodnota výstroje a výzbroje, kterou ČSLH klubům letos rozeslal, tak dosáhne 22,5 miliónů Kč, což je nejvíce v historii a ve srovnání loňským rokem téměř trojnásobek.
„Podle ohlasů, které máme z klubů, patří projekt Hokejová výstroj nejmenším mezi nejúspěšnější a nejlépe hodnocené,“ uvedl v této souvislosti prezident ČSLH Tomáš Král. „Od roku 2010 jsme jim rozeslali materiální vybavení pro nejmenší hokejisty za více než 53 miliónů korun, přičemž počty i hodnota této výstroje výrazně narůstají. S projektem počítáme i v nejbližších letech, uvolníme na něj část výnosů z letošního mistrovství světa. Věříme, že bezplatná výstroj přivede k lednímu hokeji další zájemce, což se konečně již odráží v rostoucím počtu klubů, které obsazují žákovské kategorie.“

Sady, které ČSLH v rámci tohoto projektu rozesílá, obsahují nejen hokejky a puky, ale i brusle, helmy s mřížkou, rukavice nebo chrániče loktů, ramen a holení a speciální brankářskou výstroj. Při jejich předávání často asistují bývalí vynikající hokejisté, jako například Milan Hnilička, vedoucí oddělení rozvoje ČSLH.