19.09.2013 | Slavomír Lener

Pravidla minihokeje od sezóny 2013/14

Sportovní oddělení ČSLH vydalo v sezóně 2012/13 propagační plakát „Proč minihokej?“, který osvětluje opodstatněnost hry na malém prostoru v nejmladších hokejových kategoriích. Pro sezónu 2013/2014 jsme ve spolupráci s Komisí mládeže ČSLH vydali plakát, který na předchozí navazuje a osvětluje základní pravidla minihokeje. Je určen především rodičům a dětem.
Plakát upozorňuje kromě základních pravidel na nutnost používání barevných rozlišovacích pásek na rukávech hráčů, hru s odlehčenými modrými kotouči, počty hráčů a jejich rovnoměrné vytížení, důraz na plynulost hry – letmé střídání za použití jasného centrálního signálu pro obě hrající družstva současně a v neposlední řadě i na nové pravidlo, které zakazuje hru bez brankaře - "power play”.

Nové plakáty “Minihokej - pravidla” budou v tištěném formátu velikosti A3 k dispozici na krajských pracovištích ČSLH od 26. září 2013.

Oba plakáty by měly být společně viditelně vylepeny za sklem (popř. ve vývěsní skříňce) na frekventovaném místě každého zimního stadiónu tak, aby byly přístupné k nahlédnutí co největšímu počtu rodičů, hráčů, trenérů, popřípadě i rozhodčích.

Pravidla minihokeje pro sezónu 2013/14
Plakát A3 - pravidla minihokeje