12.07.2012 | Redakce

Osm českých hokejistek se zúčastní IIHF High Performance Campu

Českou republiku bude v řadách účastnic IIHF High Performance Campu v termínu od 15. do 22. července 2012 reprezentovat hned sedm hokejistek. Ve finském Vierumaki budou zkušenosti sbírat brankařka Barbora Dvořáková, obránkyně Samantha Kolowratová, Dana Pelikánová, Aneta Tejralová, útočnice Aneta Lédlová, Adriena Pecinová a Dominika Vopravilová. V roli Hráčské ambasadorky se navíc zúčastní kapitánka českého reprezentačního družstva žen Alena Polenská.
Jedná se o mezinárodní kemp pro hráčky do osmnácti let, kterého se letos zúčastní celkem 185 hráček a členů realizačních týmů z celého světa.

Hráčky budou rozděleny do šesti družstev, sehrají tři zápasy, každý den absolvují trénink na ledě i mimo led s různým zaměřením. Součástí kempu jsou i přednášky o zdravé výživě, dopingu nebo vystupování v kontaktu s médii a fanoušky.

Hlavním mottem kempu je letos „Žádná překážka není tak vysoká, aby se nedala překonat“ a družstva jsou pojmenována po nejvyšších horách světa (Everest, Kilimanjaro, K2, Fuji, Matterhorn a Olympus).

Více informací (včetně podrobného programu akce) je možné najít na webu www.iihf.com.