26.09.2011 | Marek Chlupatý

Neděle 2. října vyhlášena Dnem ženského hokeje

Mezinárodní hokejová federace (IIHF) se snaží s vidinou blížících se olympijských her v Soči, kde nebude mezi vybranými sporty chybět ani ženský hokej, stále více podporovat rozvoj tohoto sportovního odvětví. Další iniciativou je prohlášení 2. října Dnem ženského hokeje. V České republice se bude slavit a hlavně ženský hokej představovat veřejnosti v sobotu 1. a v neděli 2. října při zápasech Ligy žen.
IIHF stanovila 2. říjen Dnem ženského hokeje. Asociace ligových klubů ženského hokeje využívá této příležitosti a umožní všem zájemkyním a možným budoucím hráčkám poznat detailněji přípravu a průběh soutěžního utkání Ligy žen.

Na jednotlivých stadionech, které o víkendu 1. a 2. října 2011 hostí utkání Ligy žen, budou moci příchozí návštěvníci sledovat předzápasovou přípravu, absolvovat návštěvu šatny a dalšího zázemí ligových hráček a pro zájemce budou v čase přestávek mezi třetinami připraveny dovednostní soutěže.

Všichni, které ženský hokej zajímá nebo se jen o něm chtějí dozvědět více, mohou využít ojedinělé příležitosti, jak proniknout do jeho zákulisí a získat další informace. Mladé dívky mohou poznat zajímavou volnočasovou aktivitu, protože lední hokej je i v podání něžnějšího pohlaví zajímavým sportem.

„Chceme, aby dívky poznaly, že hokej je poctivý sport, kde jsou podmínkou pro úspěch maximální individuální výkony ve prospěch týmu. Protože nevítězí soubor nejlepších, ale nejlépe spolupracující družstvo,“ říká jeden z iniciátorů „dne otevřených dveří“ a člen Výkonného výboru Asociace ligových klubů Ženského hokeje Josef Solnička.

O tom, jestli jsou vyřčená slova pravdou, se všichni mohou přesvědčit již v sobotu 1. října, kdy utkání Ligy žen hostí týmy Berouna, Litvínova, Liberce, Karlových Varů, Brna, Uničova a Opavy. Jedno utkání je pak na programu také 2. října přímo v Den ženského hokeje, kdy se v Plzni uskuteční derby dvou místních družstev.