03.04.2013 | Lukáš Šonský

Na Němky si věříme, říká Klára Chmelová. Češky využily volný den k tréninku a nakupování

Mistrovství světa žen v kanadské Ottawě mělo ve čtvrtek před posledními souboji ve skupině na programu první volný den. Češky mají za sebou neúspěšné klání s Ruskem, už však vyhlíží ke klíčové bitvě proti Německu. Svěřenkyně kouče Karla Manharta krátce po poledni trénovaly a odpoledne využily k nakupování.

Situace ve skupině B je českým hráčkám příznivě nakloněna. Parta kolem kapitánky Polenské je se ziskem tří bodů na druhém místě a má reálnou šanci k senzačnímu postupu do čtvrtfinále. Definitivní jistotu zajistí Češkám plný bodový zisk, pokud ale Rusky uzmou všechny body Švédsku, nemusí český celek smutnit ani po případné porážce v nastavení.

Tým pod vedením Karla Manharta vzhlíží ke klíčovému pátečnímu klání s respektem, v tréninku se hráčky snažily vypilovat základní věci. „Zaměřily jsme se na to, co nám v minulých zápasech příliš nešlo. Procvičovaly jsme přechod přes střední pásmo a střelbu. Obránkyně musí více střílet od modré čáry,“ přiblížila průběh přípravy Klára Chmelová.

Po společném obědě dostaly hráčky volno, většina z nich ho využila k nakupování. „Projdeme pár obchodů, alespoň si trošku vyčistíme hlavu,“ pousmála se česká útočnice. „Máme možnost taky poprvé projít město, ale v okolí hotelu toho příliš k vidění není.“

Češky mají Němkám co vracet, v únoru jim totiž soupeřky sebraly naději na účast v olympijském turnaji v ruské Soči. „Ještě se podíváme na video. Ale trenéři jejich hru hodně rozebírali. Určitě vědí, v čem jsou dobré a kde mají slabiny. Snad nás dobře připraví,“ doplnila.