18.05.2013 | Tisková zpráva

MS žen (divizi I, skupinu A) bude v roce 2014 hostit Přerov

Výroční kongres Mezinárodní hokejové federace ve Stockholmu rozhodl, že pořadatelem mistrovství světa žen divize I skupiny A bude v příštím roce Česká republika. Turnaje, který proběhne v dubnu 2014 v Přerově, se zúčastní celky České republiky, Dánska, Francie, Norska, Rakouska a Slovenska. Domácí reprezentace na něm bude usilovat o návrat do elitní divize šampionátu, kterou si premiérově zahrála letos v Ottawě.
Český svaz ledního hokeje předložil kandidaturu Přerova jako pořadatelského města vzhledem k výborným zkušenostem, které získal v roce 2012, kdy byl Přerov spolu se Zlínem pořadatelem mistrovství světa hráček do osmnácti let. Turnaj překonal návštěvnický rekord, jeho utkání vidělo třikrát více diváků, než byl dlouhodobý průměr ženských světových šampionátů v této věkové kategorii.

Další vrcholnou událostí, kterou přivítá v roce 2014 Česká republika, bude mistrovství světa v in line hokeji pod záštitou IIHF v Pardubicích. Ve stejném městě se šampionát uskutečnil již v roce 2011, přičemž Mezinárodní hokejová federace ho vyhodnotila jako nejlepší v historii.

Český svaz ledního hokeje patří v rámci Mezinárodní hokejové federace k nejaktivnějším pořadatelům vrcholných mezinárodních událostí – v roce 2012 pořádal nejvyšší divize mistrovství světa hráčů a hráček do osmnácti let, v roce 2015 přivítají Praha s Ostravou světový šampionát mužů v elitní kategorii.