12.03.2018 | ČSLH

Lovosice hostily Global Girls‘ Game, byly u toho i české reprezentantky

Stejně jako loni se i letos po celém světě uskutečnila pod záštitou IIHF akce s názvem Global Girls‘ Game, tedy Světový dívčí zápas. O víkendu 10. a 11. března se tak po celém světě, od Nového Zélandu až po Kanadu, uskutečnilo v rámci této akce 37 dívčích utkání. Český svaz ledního hokeje uspořádal zápas v neděli v rámci otevřeného tréninku dívčí reprezentace do 16 let v Lovosicích.

Strávit den s českou reprezentací a si zahrát i utkání nakonec přišlo 63 malých účastnic. Na dívky nejprve čekala rozcvička, trénink na ledě, minihokej a na závěr i dovednostní soutěže. Po náročném dni se nakonec k národnímu týmu připojilo 13 vybraných hráček, které následně sehrály s reprezentací právě utkání konané v rámci akce Global Girls‘ Game.

Těchto zápasů se po celém světe odehrálo 37. Dívky byly všude rozděleny do Týmu modrých a Týmu bílých. V Lovosicích se sice z vítězství 4:2 radovaly hráčky oblečené v bílých dresech, v celkovém součtu branek ze všech odehraných utkání ale výhru slavil Tým modrých.

Galerie