12.04.2012 | Rostislav Haas

Jednodenní brankářská soustředění Olomouc 2012

Z důvodu velkého zájmu brankářů̊ byly uspořádány dva termíny jednodenního kempu a to 20. února 2012 a 12. března 2012, oba konané na zimním stadionu v Olomouci. Celkem se obou kempů účastnilo 64 dětí (každý kemp - 32 dětí, 2 tréninkové skupiny po 16 brankářích).
Děti absolvovaly trénink na ledě 2 x 1,5 hod. Trénink na ledě zahrnoval 25-30 min. brankařského bruslení na brankové čáře, které úzce souviselo s následujícími střeleckými cvičeními.

Poté byli brankáři rozděleni do 4 sk. po 4 brankářích na 1 brance.
Každou skupinu vedl jeden trenér s jedním asistentem, nebo demonstrátorem.

Na suchý trénink byl přizvál kondiční trenér Marek Vinárek (3. místo na mistrovství Evropy v taekwondu) a vzhledem k tomu, že jsme neměli k dispozici tělocvičnu, byli jsme podmínkami přinuceni improvizovat a celou suchou připravu absolvovat v prostorách zimního stadionu. Zaměřili jsme se na kvalitní rozcvičení před každou tréninkovou jednotkou v délce cca 25min a po druhém tréninku na ledě následovalo 45 minutové uvolnění a protažení.
Součástí kempu byla také teoretická část, které se účastnili i rodiče dětí, bylo použito instruktážní video, mluvilo se také o brankářské výzbroji a jejím správném použití. Rodiče měli na konci prostor k diskuzi s trenéry.

V závěrečné diskuzi jsme požádali rodiče o zhodnocení úrovně kempu. Z diskuze vyplynulo, že se jim forma a úroveň kempu líbila a že by rodiče i gólmani uvítali větší frekvenci těchto brankářských kempů.

Realizační tým:

Hlavní trenér - Rostislav Haas
Trenéři - Radek Toth, Václav Vrána, Martin Prusek
Pomocní trenéři - Jan Lukáš, Radek Haas
Kondiční trenér - Marek Vinárek