13.12.2011 | Tisková zpráva

Hokejová reprezentační sezóna v novém oblečení

Celý realizační tým české reprezentace oblékne partner hokejového svazu Atelier 66 v čele s návrhářem Bořivojem Klugem. Ten navrhoval mj. 8 oceněných kolekcí oblečení pro olympioniky.
Trenéři české hokejové reprezentace i celý realizační tým budou již na následujícím turnaji Channel One Cup k vidění ve zbrusu nových oblecích, které pro ně navrhlo módní studio Atelier 66. Poprvé se v nich na veřejnosti představí již ve čtvrtek na střídačce v Chomutově při českého týmu zápase se Švédskem.

„Součástí módní kolekce pro hokejový svaz je kompletní společenský oděv, včetně košile, kravaty a pláště. Sako a kalhoty jsou ze špičkových italských látek v barvě tmavěšedého antracitu. Zvolili jsme i módní italský střih s jednořadovým zapínáním na dva knoflíky,“ uvedl hlavní návrhář Atelieru 66 Bořivoj Klug. Ten se svým teamem rovněž vybral dvě kombinace košil s kravatami v barvách bílé, modré a červené. „Dávali jsme několik návrhů a nebyli jsme nijak omezováni. To, aby košile s kravatami byly v barvách národní trikolory, nebylo dopředu podmínkou,“ doplnil Klug.

 Sadu oblečení si představitelé reprezentačního týmu a s ním zástupci vedení hokejového svazu v čele s jeho šéfem Tomášem Králem a šéftrenérem Slavomírem Lenerem odzkoušeli a převzali včera večer. Kolekce je určena pro sezonu, která vyvrcholí příští rok na jaře mistrovstvím světa ve Švédsku a Finsku.

„Rozhoduje se pochopitelně na ledě,“ uvedl prezident ČSLH Tomáš Král, „ale krok se špičkou musíme držet také v zázemí. Návrhy Bořivoje Kluga, stejně jako práce Atelieru 66 naše nároky splňují. Mimo jiné díky tomu, že se ve sportovním prostředí již nějakou dobu pohybují a s podobnými kolekcemi mají zkušenosti.“ 

Kontrakt pro realizační tým a vedení hokejového svazu není prvním počinem Atelieru 66 v oblasti oblékání osobností z oblasti sportu. Kompletní sady oblečení letos například získali pro účinkování v Lize mistrů fotbalisté Viktorie Plzeň. Atelier 66 obléká rovněž celou řadu aktivních nebo bývalých sportovců včetně někdejšího fotbalového internacionála a dnešního vedoucího reprezentačního týmu Vladimíra Šmicera, Antonína Panenku, nebo tým hokejistů Sparty Praha.

Obleky jsou vyráběny nejmodernější, takzvanou bezešvou technologií, kterou používají i přední světoví návrháři. „U saka i tmavěmodrého pláště jsme volili ruční prošití s módním typem klop,“ sdělil Klug.

Bořivoj Klug je předním tuzemským módním návrhářem, vytvořil celkem osm kolekcí oblečení pro tuzemské olympioniky, za které získal i prestižní ocenění.  Vedení týmu návrhářů Atelieru 66 převzal v loňském roce a specializuje se zejména na mužskou klientelu.