21.04.2020 |

#HokejDoma: Cvičení pro brankáře - TENISÁKY O ZEĎ

Seriál #HokejDoma: Cvičení pro brankáře má třetí pokračování, které se zaměřuje na chytání tenisáků odražených od zdi. Český hokej připravuje tato videa pro období, kdy jsou zavřené zimní stadionu, aby mohli mladí brankáři trénovat i v domácím prostředí.

V tomto videu naleznete tréninkový materiál pro brankáře všech věkových kategorií. V tréninku přidáváme možnost si tenisák házet o zeď, kdy reagujeme na nečekané odrazy v maximálním možným zapojením celého těla, ruce navádíme do zákroku na míček a snažíme stále pracovat i na zapojení dolních končetin v mírném podřepu.

Doporučení do zapojení Tenisáky o zeď: Cviky opakujeme v počtu 15-20 opakování do 3-5 série.

K tréninkové baterii materiálů přidáváme krátký popisek, kdy je potřeba se před navedením do cviku vždy důkladně na tréninkovou jednotku připravit (pár rad a tipů do tréninku s tenisákem):

  • Brankáři nastupují do jednotky přiměřeně rozcvičení (tzn. měli by mít prohřáté a uvolněné svalstvo)
  • Brankáři musí být vždy dobře psychicky naladěni (tzn. cvičení provádíme v první polovině tréninkové jednotky)
  • Brankáři se musí maximálně koncentrovat a být motivováni (je v nich zapotřebí vyvolat chuť soutěžit a s tím spojené ,,sténické'' emoce)
  • Brankářům v době cvičení, kdy prvky bez problému zvládají, je zapotřebí tyto prvky začít variovat (vymýšlíme tedy neustále nové náročnější varianty)
  • Brankáři mají větší počet opakování v sérii, kdy je potřeba si držet nastavenou rychlost a nezrychlovat
  • Brankáři v první řadě dbají na preciznost pohybu-odskoku-zakročení.

Ukázky cvičení pro brankáře jsou připravované ve spolupráci profesionálních regionálních trenérů Českého hokeje, jsou zveřejňovány každý týden a distribuovány prostřednictvím regionálních trenérů brankářů klubovým trenérům, rodičům a brankářům. Další díly naleznete v sekci TRÉNINK BRANKÁŘŮ MIMO LED.