02.05.2011 | Hockey News IIHF

Hockey News IIHF: Skinner se mohl stát krasobruslařem

Českým čtenářům přinášíme překlad článku z Hockey News IIHF o kanadském reprezentantovi Jeffu Skinnerovi, který po úspěšné první sezóně v NHL září také na světovém šampionátu v Bratislavě. Text podtrhuje nutnost kvalitní bruslařské průpravy u mladého hokejisty.
Osmnáctiletý Jeff Skinner (narozen 16. dubna 1992) se ve své první profesionální sezóně již stal hvězdou NHL. Hraje za tým Carolina Hurricanes, vstřelil 31 gólů a připsal si 32 asistencí, souhrnně tak získal 63 kanadských bodů. Zúčastnil se NHL All Starr Game 2011 a překonal tak doposud nejmladšího Steve Yzermana. Současně si vysloužil nominaci na Calder Trophy, která oceňuje nejlepšího nováčka NHL.

Ve své formě pokračuje i na MS v Košicích, ve dvou utkáních zaznamenal 3 góly a 2 asistence, celkem tedy 5 bodů.

Je to hráč bruslařsky vyspělý, má vynikající útočné i obranné dovednosti, prudkou střelu zápěstím a excelentní nasazení.

Nescházelo mnoho a jeden z největších talentů ani nemusel hokej hrát. Mohl se stát krasobruslařem. Ve dvanácti letech totiž obsadil 3. místo ve své věkové kategorii na mistrovství Kanady.

Bruslařské dovednosti, obratnost, píle, pravidelný trénink – to jsou atributy, které díky krasobruslení Skinner nabyl a osvojil si v mládí. Teď je skvěle uplatňuje v hokeji.