31.07.2009 | Pavel Kněžický

Goalie camp Norrtälje, Sweden

Zpráva Romana Višňáka z týdeního kempu ve Švedsku. Návštěva se uskutečnila na pozvání člena Švédské brankářské komise Michaela Tornquista.
Soustředění se konalo ve dnech 27. 7. - 31. 7. 2009 ve Švédsku ve sportovním centru Norrtäjle. Zúčastnilo se ho celkem 11 brankářů z ročníku 1990 (3), 1991 (1), 1992 (4) a 1993 (3), podle původního plánu jich mělo být 12, ale jeden se omluvil. Tento kemp byl společný se soustředěním týmu U 20 a od nich se využívali střelci.

Tréninky probíhaly ráno a odpoledne, mezi tréninkem měli brankáři svůj individuální trénink na suchu (doporučení z mateřského klubu) a rozebírání videa cvičení z tréninku. Na dopoledním tréninku bylo 11, respektivě od úterý 10 gólmanů, protože jeden měl zdravotní problémy. Odpoledního tréninku se zúčastnilo cca 8 brankářů, protože 2 chytali vždy večerní zápas – úterý, středa a čtvrtek, trenérů na ledě bylo 4 až 5.

Samotná tréninková jednotka trvala ráno – 1hod. 5 minut a odpoledne - 50 minut. Před cvičením na stanovištích bylo cca 10 minut brankářské bruslení ve středovém kruhu bez branek. Stanoviště byla 4 až 5 podle druhu cvičení, délka na jednotlivém stanovišti cca 10 minut. Brankáři se střídali maximálně po 10 cvičeních, na kterých bylo dbáno na dohrávání cviku a maximálního nasazení, gólmani pracují převážně ve stylu kompaktního butterfly, podle manuálu, který mají k dispozici všichni trenéři.

Většina tréninků měla vybrané cvičení, které se natáčelo na video, bylo následně rozebíráno během kempu a na konec dostal každý brankář DVD sebou pro práci v klubu.

V sekci Ke stažení - Cvičení na ledě si můžete stáhnou všechna cvičení z Campu v Norrtälje.