01.09.2015 | Tisková zpráva

ČSLH zahájil projekt Výchova talentované mládeže v krajích

Na sedmi zimních stadiónech byl prvním společným tréninkem zahájen projekt „Výchova talentované mládeže v krajích“, jehož cílem zajistit jedenácti až patnáctiletým talentovaným hokejistům co nejkvalitnější přípravu.
Projekt, jehož slavnostní zahájení proběhlo v Karlových Varech, vyplňuje prostor mezi výchovou na klubové úrovni a mládežnickými reprezentacemi, které začínají v kategorii šestnáctiletých. Podmínkou účasti je odpovídající výkonnost, vzorný přístup hokeji a prospěch.

„Chtěl bych poděkovat vedení HC Energie Karlovy Vary, jehož první mužstvo uvolnilo žákovským hokejistům hlavní arénu,“ uvedl Bedřich Ščerban, který projekt v rámci ČSLH koordinuje. „Pro kluky, kteří se prvního společného tréninku zúčastnili, to byl ohromný zážitek.“

Účastníci projektu absolvují každý měsíc nad rámec přípravy v klubech krátké soustředění a v průběhu sezóny dva mezikrajské turnaje. Celkem se ho zúčastní 1288 hokejistů, o které bude na 448 jednodenních kempech a 8 turnajích pečovat 56 trenérů.

Při přípravě projektu se ČSLH inspiroval podobným programem, na kterém spolupracují od roku 2011 kluby z Jihlavy, Havlíčkova Brodu, Pelhřimova, Třebíče a Žďáru nad Sázavou.

„S projektem máme velmi dobré zkušenosti,“ doplnil Bedřich Ščerban. „Na trénincích a turnajích se budou setkávat nejlepší hráči z regionů, kteří tak získají motivaci do další přípravy, trenérům vytváří platformu pro výměnu zkušeností a spolupráci. Významně vzroste motivace také pro hráče, kteří se do výběrů zatím nedostali. Jsem přesvědčen, že projekt přispěje k výraznému posunu vpřed ve výchově talentů v žákovských kategoriích.“

Videoreportáž Sport 5 k tomuto tématu můžete zhlédnout zde.