25.12.2015 | ČSLH

Čeští junioři vstupují do mistrovství světa!

Přehlídka světového hokejového talentu začíná ve finských Helsinkách už v sobotu. Český tým chce na letošním mistrovství světa hráčů do 20 let konečně protrhnout jedenáctileté čekání na medaili. Naše juniorka začne odvážnou cestu otevíracím zápasem celého šampionátu, ve kterém ji nečeká nic lehkého.

Na svatého Štěpána se totiž česká reprezentace od 13 hodin postaví Rusům - obhájcům stříbrných medailí z posledního šampionátu v Kanadě. Přestože sborná přiváží opět tým s nejvyššími ambicemi, může si na ni výběr Jakuba Petra věřit - před rokem totiž naše dvacítka dokázala Rusy v základní skupině porazit 4:1 a postoupit tak do čtvrtfinále.

V letošních čtyřech zápasech základní skupiny se český výběr úspěšně vyhl silným zámořským celkům - Kanadě a Spojeným státům. Ve druhém zápase potkají Češi ve federálním derby Slovensko, na které nemá dvacítka nejpříjemnější vzpomínky - loni totiž po čtvrtfinálové prohře 0:3 právě se Slováky skončila česká cesta šampionátem.

O další dva dny později potká národní tým ve skupině Bělorusko, proti kterému musí Češi bezpodmínečně zvítězit. Skupinu pak uzavře naše dvacítka prestižním silvestrovským utkáním s domácím Finskem. Všechny české zápasy můžete sledovat živě na ČT sport - začínáme tedy už v sobotu od 13:00 proti Rusům. Fanděte našemu výběru v boji proti světové mládežnické elitě!

Zápasy českého týmu v základní skupině mistrovství světa:

26. 12. Česko - Rusko 13:00

28. 12. Česko - Slovensko 13:00

30. 12. Česko - Bělorusko 13:00

31. 12. Česko - Finsko 17:00