02.01.2011 | Pavel Kněžický

Brankáři reprezentace U20 – MS 2010

První zápasy na MSJ U 20 v Buffalu a Niagara Fals (USA)

Čeští reprezentanti po 8 hodinovém přesunu z Rochesteru do Buffala, kde oslavili Štědrý den, měli dva dni bez zápasu, tak je vyplnili tréninky, přípravou na zápas u videa a také se byli podívat na úvodní zápas Kanady s Ruskem. Hrálo se v centrální hale v Buffalu, bylo skoro plno, asi 16000 diváků, samozřejmě převážně Kanaďanů, kteří to mají od hranic kousek.

Někteří jsou ubytovaní ve stejném hotelu jako naši hráči a už od rána 26. 12. byli vidět a hlavně slyšet. Aréna HBSC je vzdálená pěšky asi 5 minut, prostě kousek. Po zápase jich bylo všude plno, jak v hospodách, tak na ulicích, důvod byl jasný, přehráli Rusko 6:3.Na náš tým čekal možná nejdůležitější a nejtěžší zápas a to s Nory a nervozita stoupala.

Je to jasné, první zápas, i když jich toto mužstvo v sezóně odehrálo spousty, ale MS je mistrovství světa a co je po psychické stránce nejtěžší, je tlak, protože každý čeká vítězství. Norové jsou ale velmi houževnatý soupeř s perfektně organizovanou obranou. Náš výkon nebyl úplně ideální, ale kluci makali a byli jsme lepší.

Odměnou za naši aktivitu byl gól asi v 33 minutě, a když jsme přidali na začátku třetí třetiny v oslabení druhý, tak jsme si už vítězství vydřeli. V brance byl Marek Mazanec, několikrát nás podržel a hlavně nedostal branku, takže paráda. Takže úvod dobrý a dnes nás čekalo utkání s Kanadou v centrální aréně HBSC v Buffalu.

Utkání jsme začali dobře, hned v úvodu jsme skórovali a během první třetiny jsme dlouho drželi přijatelný stav. Nakonec se ale prosadili Kanaďané hlavně při přesilových hrách a porazili nás výrazně 7:2, za vítězstvím je hnala slušně zaplněná hala. V brance tentokráte nastoupil Filip Novotný. Po jednodenním odpočinku na náš tým čekají mužstva Švédska a na Silvestra Ruska. Pokusíme se překvapit, to znamená jednoho z nich porazit.

Naši brankáři při zápasech:

27. 12. 2010 CZE - NOR 2:0, Mazanec M., 60 minut, 21 zásahů, žádná obdržená branka,  
28. 12. 2010 CZE - CAN 2:7, Novotný F., 60 minut, 32 zásahů, 7 obdržených branek.