08.06.2011 | Zdeněk Pavliš

Anotace závěrečných prací TŠ FTVS UK Praha - č. 8

Představujeme v pořadí již osmou závěrečnou práci zpracovanou v rámci studia trenérské licence "A" na FTVS UK v Praze či FTK UP v Olomouci. Tentokrát se jedná o práci Luboše Slámy, která byla obhájena byla v roce 2010. Vznikla pod vedením PhDr. Mariana Jelínka, název práce zní: „Motivací a myšlením ke zlepšení výkonu“. Vzhledem k tématu práce a souvztažnosti jednotlivých částí předkládáme téměř celý obsah.

„Motivací a myšlením ke zlepšení výkonu“

Závěrečná práce TŠ FTVS UK Praha 2010
84 stran
Autor: Luboš Sláma (Vedoucí práce: PhDr. Marian Jelínek)


Autor se pokusil podat určitou informaci týkající se motivace a myšlení při sportu a zaměřit se na zvýšení výkonnosti hráčů ledního hokeje. Základním úkolem práce bylo zachytit složitý jev motivace ve vztahu k výkonu, souvislost motivace a myšlení, emoce a motivace, emoce a pocity, motivace a komunikace, motivace a vůle. Trenérům je naznačeno, jak hráčům vysvětlit, že „trénink psychična“ je z hlediska důležitosti jejich dalšího výkonnostního růstu stejně důležitý, jako „trénink fyzična“. Konkurence v současném hokeji se dá zvýšit úsilím, které pramení právě z psychologické motivace hráčů.

V praktické části byl udělán průzkum, jak se naším tématem trenéři zabývají v praxi. Průzkum byl proveden na základě rozhovorů se zkušenými trenéry, kteří jsou držiteli licence “A“. Tito trenéři v současné době trénují převážně týmy ELH, někteří vedli reprezentační výběry České republiky a dosáhli významných úspěchů na mezinárodním poli.

Představení práce v PDF

Další dříve zveřejněné anotace závěrečných prací