04.05.2011 | Zdeněk Pavliš

Anotace závěrečných prací TŠ FTVS UK Praha - č. 7

Přinášíme již sedmé představení závěrečné práce z trenérského studia licence "A" na FTVS UK v Praze či FTK UP v Olomouci. Nyní se jedná o práci Pavla Kněžického. Obhájena byla v roce 2010, vznikla pod vedením PhDr. Zdeňka Pavliše a téma zní „Kondiční příprava brankářů v kategoriích 10 – 19 let v přípravném období“. Z důvodu, že autor vydává tuto práci ještě více rozšířenou pro praktické účely v knižní podobě, uvádíme tentokrát jen stručný obsah.

„Kondiční příprava brankářů v kategoriích 10 – 19 let
v přípravném období“

Závěrečná práce TŠ FTVS UK Praha 2010
124 stran
Autor: Pavel Kněžický (Připravil: PhDr. Zdeněk Pavliš)


Cílem této závěrečné práce bylo vytvořit základní manuál pro trénink brankářů v přípravném období pro kategorie 10 – 12 let (mladší žáci), 13 – 15 let (starší žáci), 15 – 19 let mladší dorost, starší dorost a junioři. Současně s tím byly popsány současné trendy v přípravě brankáře mimo led a byl názorně ukázán rozvoj jednotlivých tělesných kapacit (pohybových schopností) podle uvedených věkových kategorií. Byl vytvořen zásobník praktických cvičení s metodickými doporučeními pro přípravu mládežnických brankářů. Rovněž jsou uvedeny testovací baterie pro zjištění úrovně jednotlivých tělesných kapacit a příklady tréninkových jednotek.

Z důvodu, že autor vydává tuto práci ještě více rozšířenou pro praktické účely v knižní podobě, uvádíme jen její stručný obsah.

Představení práce v PDF

Další dříve zveřejněné anotace závěrečných prací