13.03.2011 | Zdeněk Pavliš

Anotace závěrečných prací TŠ FTVS UK Praha - č. 4

Na webových stránkách www.cslh.cz přinášíme již čtvrtou anotaci jedné ze závěrečných prací, které zpracovávají trenéři před ukončením studia licence "A" na FTVS UK Praha či FTK UP Olomouc. Tentokrát se jedná o práci Pavla Gefferta z roku 2008, která vznikla opět pod vedením PhDr. Zdeňka Pavliše. Tématem je „Vliv nových technologií ve výrobě hokejových holí na přesnost a rychlost střelby“. Další závěrečná práce bude představena v příštím týdnu.

„Vliv nových technologií ve výrobě hokejových holí na přesnost a rychlost střelby“

Závěrečná práce TŠ FTVS UK Praha 2008
134 stran
Autor: Pavel Geffert (Připravil: PhDr. Zdeněk Pavliš)

Práce je zaměřena  na porovnání přesnosti a rychlosti střelby v jednotlivých věkových kategorií u mládežnických výběrů(od 6.třídy po juniory) v HC Sparta Praha. Zjišťovali jsme  schopnost přesně a rychle vystřelit z místa švihem, příklepem a golfovým úderem střelbou po ruce a střelbou z místa švihem přes ruku. Sledovali jsme,  jestli s vývojem hry a vývojem hokejových holí dochází k nějaké podstatné změně v oblasti techniky a biomechaniky střelby. Byly porovnány rozdíly ve střelbě mezi hráči, kteří používají dřevěné a   kompozitové hole.

Rovněž nás zajímalo, zda-li s přibývajícím věkem lineárně stoupá přesnost a rychlost střelby. Autor vycházel z předpokladu, že hráči, kteří používají kompozitové hole budou mít střelu rychlejší, ale nepřesnější než hráči, kteří používají nasazovací hole s dřevěnou čepelí a hole celodřevěné.

Autor si uvědomuje, že měl k dispozici v každé věkové kategorii nereprezentativní vzorek hráčů (přibližně dvacet hráčů v každé věkové kategorii), což z hlediska statistického významu je málo dostačující.

Představení práce v PDF

Další dříve zveřejněné anotace závěrečných prací