11.01.2012 | Zdeněk Pavliš

Aktualizace informací o trenérských licencích

Klubům, oddílům, trenérům a hokejové veřejnosti předkládáme inovovaný systém trenérských směrnic, který stanovuje jednotlivé druhy trenérských licencí udělovaných ČSLH platných od 1. listopadu 2009 s dodatkem 1. července 2011. V sekci "Pro trenéry - Trenérské licence" nyní najdete výňatek z vnitřní směrnice ČSLH.
Tento výňatek z „Vnitřní směrnice ČSLH č. 50 upravující trenérské licence“ stanovuje podmínky a způsob jejich získávání, evidenci trenérů všech licenčních stupňů, doklady o udělení licence, podmínky jejich prodloužení a kvalifikační předpoklady pro vedení družstev v soutěžích řízených ČSLH.

Touto směrnicí jsou povinni se řídit všichni trenéři, kterým ČSLH udělil některou z těchto licencí, vedou a řídí družstva v soutěžích řízených ČSLH, rovněž tak všechny členské kluby a orgány ČSLH.

Upozornění
:
Kvalifikační předpoklady pro vedení žákovských družstev 5. – 8. tříd a kategorií mladších a starších žáků budou od 1.7.2014 pozměněny.

TMK ČSLH požaduje mít od tohoto data v těchto kategoriích minimálně jednoho trenéra s licencí A nebo s licencí B+repre (buď u kategorie 5.-6.tříd a nebo 7.-8.tříd)  a od 1.7.2015 dva trenéry s těmito licencemi (jak u 5.-6. tříd, tak i u 7.-8.tříd).

Tento požadavek předkládáme všem klubům, oddílům a trenérům LH s dostatečným předstihem tak, aby mohlo dojít k uvedenému datu k jeho respektování. Jednotlivé kluby si tak mohou včas pro tyto kategorie kvalifikované trenéry získat a nebo si své stávající s licencí B vyškolit .