02.11.2015 | ČSLH

Zimní stadion v Hodoníně hostí prestižní turnaj žen

Na zimním stadionu v Hodoníně se od 3. do 8. listopadu uskuteční prestižní turnaj pěti zemí, kterého se zúčastní i výběr České republiky. Svěřenkyně trenéra Vozáka se střetnou postupně se Slovenkami, Ruskami, Němkami a Švýcarkami.
Fanoušci na jižní Moravě se mohou těšit skutečně na velmi kvalitní ženský hokej. V rámci Evropy byste obtížně hledali lépe obsazený turnaj a Češky až do začátku mistrovství světa v březnu 2016 už podle všeho žádný lépe obsazený turnaj nečeká.

Navíc Češky by měly nastoupit ve velmi silné sestavě. Přes 50 % nominace tvoří hráčky působící v zahraničí – pět v zámoří, čtyři v Rusku, tři ve Švédsku a jedna ve Švýcarsku.

Česká reprezentace v letošní sezoně odehrála celkem čtyři zápasy proti Německu a Slovensku, všechna utkání Češky vyhrály s celkovým skóre 24:2. Pokusí se tedy na tyto výkony navázat a věří, že je přijde na tribuny hodonínského zimního stadionu podpořit hodně fanoušků.

Všechna utkání vám nabídneme živě prostřednictvím streamů. Sledujte hokej.cz.

Program utkání: 


úterý 3. listopadu 2015 
15:00 Slovensko - Česko 

středa 4. listopadu 2015 
16:00 Rusko - Švýcarsko
19:30 Německo - Slovensko

čtvrtek 5. listopadu 2015 
16:00 Česko - Rusko 
20:15 Německo - Švýcarsko 

pátek 6. listopadu 2015 
16:00 Švýcarsko - Slovensko 
20:15 Česko - Německo

sobota 7. listopadu 2015
16:00 Slovensko - Rusko

neděle 8. listopadu 2015
11:00 Švýcarsko - Česko 
14:30 Rusko - Německo 

Nominace ženské reprezentace

Brankářky: Klára Peslarová (Stockholm, Švédsko), Blanka Škodová (Olomouc).

Obránkyně: Petra Herzigová (Stockholm, Švédsko), Pavlína Horálková (Krasnojarsk, Rusko), Aneta Tejralová (Petrohrad, Rusko), Kateřina Flachsová (Reinach, Švýcarsko), Samantha Kolowratová (Vermont, USA), Anna Zíková (Havířov), Martina Zedníková (Slavia Praha).

Útočnice: Aneta Lédlová, Veronika Bucifalová (obě Ontario Hockey Academy, Kanada), Lucie Manhartová (Krasnojarsk, Rusko), Alena Polenská (Petrohrad, Rusko), Denisa Křížová (Northeastern University, USA), Simona Studentová (Linköping, Švédsko), Lucie Povová (Litoměřice), Vendula Přibylová (Šumperk), Tereza Vanišová (Hockey Training Institute, Kanada), Martina Vonková (Tachov), Klára Hymlárová (Opava), Barbora Patočková (Hvězda Praha), Petra Rohanová (Karlovy Vary).

Realižační tým:

Manažer: David Moravec
Hlavní trenér: Jiří Vozák
Asistent trenéra: Petr Tejral
Masér/kustod: Martin Vašek
Lékař: MUDr. Vojtěch Třebický
Kondiční trenérka: Hana Bubníková
Fyzioterapeutka: Anna Šulcová