27.01.2013 | Tisková zpráva

Ženská reprezentace zahájila kemp před olympijskou kvalifikací

Ženská reprezentace České republiky zahájila v Litoměřicích přípravný kemp před závěrečným kvalifikačním turnajem pro zimní olympijské hry v Soči, který se bude hrát ve dnech 7. – 10. února 2013 v německém Weidenu. České hokejistky, nováčky elitní divize mistrovství světa, které se do závěrečné části kvalifikace probojovaly vůbec poprvé, čekají ve Weidenu celky Německa, Kazachstánu a Číny, přičemž postupuje pouze vítěz.
Hlavní trenér Karel Manhart s asistenty Jiřím Vozákem a Stanislavem Plánkou pozvali na závěrečný kemp následující hráčky: Radka Lhotská (CRE Sälzgitter Icefighters), Kateřina Bečevová (HC Slavia Praha), Barbora Dvořáková (SK Karviná) – Aneta Tejralová, Samatha Kolowratová, Petra Herzigová, Dominika Lásková, Pavlína Horálková (všechny HC Slavia Praha), Kateřina Flachsová (DHC Langenhal), Dana Pelikánová (HC Litvínov), Jana Fialová (Banff Hockey Academy), Klára Hudečková (SK Karviná) – Klára Chmelová a Tereza Vanišová (obě HC Slavia Praha), Simona Studentová a Eva Holešová (obě HC Neuchatel Futur), Sonja Nováková (DHC Langenhal), Alena Polenská (Brown University), Denisa Křížová (National Sports Academy), Lucie Povová (Northeastern University), Aneta Lédlová (HC Litvínov), Kateřina Mrázová (Boston Blades), Katka Kaplanová (SK Karviná), Lucie Manhartová (Norwich University), Vendula Přibylová (HC Olomouc) a Dominika Vopravilová (HC 2001 Kladno). V nominaci figuruje 15 hráček z domácích klubů, 6 hokejistek ze zámoří, 4 hráčky ze švýcarské a 1 z německé soutěže. Širší, šestadvacetičlenná nominace bude na závěr přípravného kempu zúžena na 2 brankářky a 18 hráček.

Na zimním stadiónu v Litoměřicích se budou reprezentantky připravovat až do soboty 2. února 2013. Denně obvykle absolvují dva tréninky, ve čtvrtek 31. 1. 2013 a v sobotu 2. 2. 2013 navíc i přípravné zápasy s hokejistkami Japonska, účastnicemi druhé kvalifikační skupiny v Popradu. „Při přípravném kempu se zaměříme především na odstranění nedostatků ve hře a nácvik přesilových her,“ uvedl hlavní trenér Karel Manhart. „Hodně se budeme věnovat souhře jednotlivých pětek a pochopitelně výběru vhodných hráček pro konečnou nominaci. Vyšším počtem pozvaných kandidátek se snažíme vytvořit v týmu zdravou konkurencí a motivovat je k soupeření o místo v sestavě.“