20.03.2016 | Tisková zpráva

Ženská reprezentace odlétá na mistrovství světa v Kanadě

Na mistrovství světa elitní divize žen, které se bude hrát 28. března – 4. dubna 2016 v kanadském Kamloops, nominoval trenér Jiří Vozák třiadvacet hráček.
V nominaci figurují brankářky Barbora Dvořáková (SK Karviná), Klára Peslarová (SDE HF) a Blanka Škodová (HC Zubr Přerov), v obraně Kateřina Flachsová (SC Reinach), Petra Herzigová (SDE HF), Pavlína Horálková (HC Birujusa Krasnojarsk), Samantha Kolowratová (Vermont Catamounts), Aneta Tejralová (HC Dynamo Sankt Peterburg), Martina Zedníková (KLH Vajgar Jindřichův Hradec) a Anna Zíková (HC AZ Havířov 2010), v útoku Kateřina Bukolská (Stanstead College), Klára Hymlarová (HC Slezan Opava), Denisa Křížová (Northeastern University), Aneta Lédlová (Ontario Hockey Academy), Lucie Manhartová (SDE HF), Monika Neubauerová (Gunnery Connectitut), Barbora Patočková (HC Hvězda Praha), Michaela Pejzlová (Stanstead College), Alena Polenská (HC Dynamo Sankt Peterburg), Lucie Povová (Stadion Litoměřice), Vendula Přibylová (HK Hokej Šumperk 2003), Simona Studentová (SC Reinach) a Tereza Vanišová (Hockey Training Institute). Osm hráček výběru nastupuje v českých, čtyři v kanadských, tři v ruských, severoamerických a švédských a dvě ve švýcarských klubech. Manažerem je David Moravec, hlavním trenérem Jiří Vozák, asistentem Petr Tejral, kondičním trenérem Radek Výtisk, lékařem Vojtěch Třebický, fyzioterapeutkou Anna Šulcová a kustodem Martin Vašek.

Návrat do elitní divize si reprezentantky zajistily vítězstvím ve druhé nejvyšší skupině šampionátu, ve které v dubnu 2015 porazily soupeřky z Rakouska, Francie, Dánska, Norska a Lotyšska. Nejlepší brankářkou turnaje byla vyhlášena Klára Peslarová, nejlepší obránkyní Aneta Tejralová a nejužitečnější hráčkou Alena Polenská. V aktuální nominaci nechybí dvacet hráček týmu, který postup vybojoval.

Před zahájením turnaje absolvují hokejistky v Kanadě dvě přípravná utkání. V základní skupině se v Kamloops střetnou 28. března se Švédskem, 29. března se Švýcarskem a 31. března s Japonskem. V další skupině se představí hokejistky Finska, Kanady, Ruska a Spojených států. Čtvrtfinálové souboje se hrají 1. dubna, semifinále 3. dubna a utkání o medaile 4. dubna 2016. Duel o páté a šesté místo je na programu 3. dubna, zápasy o udržení 1., 3. a 4. dubna 2016.

Galerie