09.12.2016 | ČSLH

Zajímavá výzva pro českou devatenáctku na turnaji v Kanadě

Česká reprezentace do 19 let se na konci kalendářního roku 2016 vydala do Kanady na kvalitní turnaj World Junior A Challenge. Pro některé svěřence Davida Bruka jde o poslední možnost, jak zabojovat o místo v české sestavě pro mistrovství světa U20, které se bude hrát od 26. prosince v Montrealu a Torontu. České mladíky ale ve městě Bonnyville v provincii Alberta nečekají vůbec jednoduché zápasy.
V přípravném zápase česká devatenáctka i přes hattrick Radovana Pavlíka podlehla týmu Fort McMurray Oil Barons 3:5. Samotný turnaj ale startuje až v noci z neděle na pondělí. Čechy ve skupině čeká výběr východní Kanady a Spojené státy americké. Podrobnosti čtěte na oficiálním webu turnaje či na Facebookovém a Twitterovém profilu.

Nominace české devatenáctky na turnaj World Junior A Challenge

Brankáři: Petr Kváča (Č. Budějovice), Jan Růžička (Des Moines, USHL).

Obránci: Marian Adámek, Lukáš Doudera (Třinec), Ondřej Kachyňa (Hamilton, OHL), Jakub Sirota (Cedar Rapids, USHL), Tomáš Hanousek (Södertälje, Švédsko), David Kvasnička (Plzeň), Daniel Novák (Chomutov).

Útočníci: Kristian Reichel, Jan Dufek (oba Litvínov), Adam Kubík (Kladno), Tomáš Havránek, Filip Dvořák (oba Kometa Brno), Pavel Kousal (Spokane, WHL), Nicolas Werbik (Youngstown, USHL), Marek Zachar (Sherbrooke, QMJHL), Petr Kodýtek, Tomáš Vracovský (oba Plzeň), Ondřej Procházka (Sparta Praha), Daniel Kurovský (Vítkovice), Radovan Pavlík (Mountfield HK).

Náhradníci: Tomáš Vildumetz (Karlskrona, Švédsko), Matouš Bělohorský (Liberec), Matěj Chalupa (Plzeň), Jiří Karafiát (Zlín), Tomáš Pšenička (New Jersey Hitmen, USPHL).

Realizační tým:

Manažer týmu: Aleš Kratochvíl.
Hlavní trenér: David Bruk.
Asistent trenéra: Tomáš Martinec.
Trenér brankářů: Jiří Sklenář.
Video trenér: Jan Zachrla.
Lékař: MUDr. Marek Kašpar.
Kustod: Jiří Šrámek.

Rozpis českých zápasů

Příprava:

Pátek 9. prosince 2016 (Fort McMurray)
Česko – Oil Barons 3:5
Branky ČR: 29. Pavlík, 48. Pavlík, 58. Pavlík.

World Junior A Challenge v Bonnyville:

Neděle 11. prosince 2016
15:30 Kanada Východ – Česko

Pondělí 12. prosince 2016
15:30 USA – Česko

Středa 14. prosince 2016
utkání podle umístění ve skupině

Čtvrtek 15. – sobota 17. prosince: utkání podle výsledků play off

Časy utkání jsou uvedeny v kanadských časech.