09.03.2019 | Tisková zpráva

Začíná Generali play off Tipsport extraligy

Přímý postup do Generali play off Tipsport extraligy si v základní části soutěže vybojovaly celky Bílých Tygrů Liberec, HC Oceláři Třinec, HC Škoda Plzeň, Mountfield HK, Kometa Brno a HC Olomouc. Účastníky předkola se staly HC Vítkovice Ridera, BK Mladá Boleslav, PSG Berani Zlín a HC Sparta Praha, ve skupině o umístění se střetnou HC Verva Litvínov, HC Energie Karlovy Vary, Piráti Chomutov a HC Dynamo Pardubice.

Předkolo proběhne mezi 11. – 17. březnem 2019, vlastní Generali play off mezi 18. březnem – 30. dubnem 2019. V předkole se utkají HC Vítkovice Ridera vs HC Sparta Praha a BK Mladá Boleslav vs PSG Berani Zlín, ve čtvrtfinále HC Škoda Plzeň vs HC Olomouc a Mountfield HK vs Kometa Brno, dvě nejlepší mužstva základní části Bílí Tygři Liberec a HC Oceláři Třinec se střetnou s postupujícími z předkola. Mistr České republiky bude znám nejdříve 23. dubna a nejpozději 30. dubna 2019. Skupina o umístění proběhne mezi 12. – 24. březnem 2019 a baráž, ve které se utkají dva nejhorší celky skupiny se dvěma finalisty Chance ligy, mezi 29. březnem – 23. dubnem 2019.

Komise rozhodčích Českého hokeje zúžila před play off listinu hlavních rozhodčích z 21 na 15 a listinu čárových rozhodčích z 29 na 19 nominovaných. Na listině hlavních rozhodčích figurují L. Bejček, O. Hejduk, P. Hodek, R. Hradil, J. Hribik, A. Jeřábek, A. Kika, P. Lacina, R. Mrkva, A. Pavlovič, V. Pešina, D. Pražák, R. Svoboda, R. Šír a P. Úlehla. Na listinu čárových rozhodčích byli zařazeni T. Brejcha, nováček J. Bryška, J. Frodl, J. Gebauer, D. Hynek, D. Jelínek, D. Jindra, M. Kis, D. Klouček, V. Komárek, V. Lederer, M. Lhotský, nováček L. Lučan, J. Ondráček, T. Pešek, J. Svoboda, J. Špůr, R. Tošenovjan a M. Zíka.

O třetí mistrovský titul v řadě, což se v historii české nejvyšší soutěže podařilo pouze hokejistům Vsetína, bude v Generali play off usilovat Kometa Brno. Vítěz získá Pohár Tomáše Garrigue Masaryka, generální partner soutěže, společnost Tipsport, vypsal pro mistry České republiky finanční odměnu ve výši 1 000 000 Kč a pro vicemistry odměnu 500 000 Kč.

Galerie