04.04.2013 | Tisková zpráva

Začal prodej vstupenek na utkání se Slovenskem v Tipsport aréně

Česká hokejová reprezentace má za sebou dvě úvodní přípravná utkání s Lotyšskem, další dvě ji čekají ve dnech 12. a 13. dubna v Německu. Vrcholem programu Euro Hockey Challenge ovšem budou dva souboje se Slováky, federální derby proběhne stejně jako před rokem v Praze a Bratislavě. Pražský zápas uvidí tentokrát Tipsport aréna, hrát se bude ve čtvrtek 18. dubna od 18 hodin, přičemž předprodej vstupenek právě odstartoval!
Před rokem se oba soupeři utkali v O2 aréně, čeští hokejisté tehdy nastoupili v retrodresech, které připomínaly zlatý triumf federální reprezentace na mistrovství světa 1972. Svěřenci trenéra Hadamczika zvítězili 3:1, tentokrát ale fanoušci půjdou na bitvu rivalů do holešovické Tipsport arény.

"Od začátku jsme plánovali uspořádat tento prestižní duel v Praze, nicméně organizace utkání byla letos s ohledem na účast obou pražských celků v ČP play off Tipsport extraligy poněkud obtížnější. Po vyřazení Sparty bylo po dohodě s hokejovým svazem rozhodnuto, že už nelze přípravy dále odkládat a že se tedy utkání uskuteční v Tipsport aréně," říká Jana Obermajerová, ředitelka BPA sport marketing a.s., výhradního marketingového partnera ČSLH.

Oba soupeři se loni utkali také v Bratislavě, tehdy český výběr zvítězil 3:2 po nájezdech. Jenže nejdůležitější klání přišlo v semifinále mistrovství světa, velký duel v Helsinkách tehdy patřil slovenskému výběru poměrem 3:1. Nyní se týmy znovu chystají na světový šampionát, přípravy jsou v plném proudu, vzhledem k probíhající základní části NHL a také k pokračujícím bojům v play off evropských soutěží ještě nejsou kompletní. Ale bezpochyby se bude na co dívat!

Rivalita v dobrém slova smyslu by neměla být jenom na ledě, ale i v hledišti. Pro slovenské příznivce bude opět připraven kotel v sektoru hostí. "Věříme, že do ochozů dorazí i mnoho fanoušků Slovenska, kteří zde pracují či studují, a pomohou tak vytvořit skvělou atmosféru pro obě mužstva. Rádi bychom, kdyby utkání navázalo na bitvy Lva se Slovanem v KHL, které patřily k ozdobám soutěže," doplňuje Petr Nitsche, vedoucí oddělení hokeje BPA sport marketing a.s.

Předprodej vstupenek byl zahájen v pátek 5. dubna ve 12:00 prostřednictvím distribučních sítí Ticketpro (www.ticketpro.cz) a Ticketportal (www.ticketportal.cz). Zbylé vstupenky budou k dispozici v den utkání také na pokladnách Tipsport arény.

Ceny vstupenek:
Sezení I. kategorie: dospělí - 300 Kč, děti do 140 cm - 200 Kč
Sezení II. kategorie: dospělí - 270 Kč, děti do 140 cm - 170 Kč
Sezení III: kategorie: dospělí - 240 Kč, děti do 140 cm - 140 Kč
Stání: dospělí - 150 Kč, děti do 140 cm - 150 Kč