08.03.2014 | Tisková zpráva

Vzrostl počet a zapojení mladých hráčů v Tipsport extralize

Před sezónou 2013/14 schválil Český svaz ledního hokeje nové pravidlo, upravující zařazování hráčů juniorského věku (ročník 1994 a mladší) a mladých hokejistů (ročníky 1991-1993) na soupisky k utkáním nejvyšších soutěží. Po jeho zavedení výrazně vzrostl počet a zapojení juniorů v Tipsport extralize.
V základní části extraligy se objevilo celkem 43 hokejistů juniorského věku, z nichž 15 nastoupilo alespoň v polovině utkání. Jejich průměrný ice time činil 6:44 minuty. Ice timu nad deset minut dosáhlo 7 juniorů, ice timu přes sedm minut 19 a více než pět minut 29 hráčů juniorského věku.

Ve srovnání s předchozí sezónou vzrostl počet juniorů, kteří nastoupili v nejvyšší soutěži, více než o polovinu, počet juniorů, kteří nastoupili alespoň v pěti utkáních, se více než zdvojnásobil a počet juniorů v přepočtu na klub se zvýšil dva a půl krát.

Mezi nevytěžovanější hráče juniorského věku patřili v základní části extraligy v sezóně 2013/14 Dominik Simon (HC Sparta Praha), David Kämpf, Ondřej Kaše a Luboš Šulák (Piráti Chomutov), Pavel Zacha (Bílí Tygři Liberec), Miroslav Indrák (HC Škoda Plzeň) a Jan Štencel (HC Vítkovice Steel).