25.10.2011 | Tisková zpráva

Výzvu českých sportovců poslancům podpořilo 60 000 příznivců

„Výzvu českých sportovců poslancům Parlamentu ČR“ na podporu budoucího finančního zajištění českého mládežnického sportu podpořilo k 26. říjnu více než 60 000 příznivců. Stalo se tak v rámci kampaně Hvězdy nepadají z nebe, do níž se zapojily oddíly, jednoty, sportovní svazy i sportovní organizace z celé České republiky.
Polovinu z tohoto počtu tvoří speciální pohlednice obsahující text „Výzvy českých sportovců poslancům Parlamentu ČR“, které mají naše zákonodárce upozornit na kritickou situaci v souvislosti s financováním především mládežnického sportu. Zbývající sympatizanti se připojili ke kampani prostřednictvím elektronické pohlednice na webových stránkách www.hvezdynepadajiznebe.cz.

Vysokou pozornost kampani věnovali také uživatelé sociální sítě Facebook, kde se s jejím obsahem a záměrem seznámilo 825 966 fanoušků nejčastěji ve věku 13 – 34 let.

„Výzvu českých sportovců poslancům Parlamentu ČR“ podpořilo také mnoho významných osobností české sportovní historie. Ze současných reprezentantů České republiky to byli například Barbora Špotáková, Petra Kvitová, Ondřej Synek, Lukáš Bauer, Miroslava Knapková, Vavřinec Hradilek, Michal Šlesingr, Ivana Večeřová a mnozí další.

Z legend českého sportu se k „Výzvě“ přihlásili mj. Dana Zátopková, Věra Čáslavská, Jan Železný, Martin Doktor, Květa Pecková, Jan Kodeš, Jiří Daler, Tomáš Dvořák, Jiří Šlégr, Imrich Bugár, František Pospíšil, Milena Hübnerová-Rezková, Jaroslav Pouzar nebo trenéři Luděk Bukač či Lubor Blažek.

Podrobnější informace naleznete na webových stránkách www.hvezdynepadajiznebe.cz.