01.05.2012 | Tisková zpráva

Výkonný výbor ČSLH schválil podobu extraligy v ročníku 2012/13

Výkonný výbor ČSLH schválil na svém jednání dne 2. května 2012 sportovní podobu extraligy v ročníku 2012/13. Nejvyšší soutěž zůstane otevřená. Mužstva, která se po základní části umístí na sedmém až desátém místě, čeká předkolo play off, celky na jedenáctém až čtrnáctém místě se střetnou každý s každým dvakrát, jednou doma a jednou venku. Dva nejhorší z nich se následně utkají o udržení extraligové příslušnosti se dvěma nejlepšími mužstvy první ligy, a to každý s každým čtyřikrát, dvakrát doma a venku. Dva nejlepší z baráže budou v dalším ročníku účastníky nejvyšší soutěže.
Systém soutěže včetně návrhu termínové listiny byl před jednáním rozeslán k vyjádření účastníkům extraligy. Ve stanoveném termínu obdržel výkonný výbor ČSLH připomínky tří klubů. Náměty, týkající se předkola play off hraného na tři či dva vítězné zápasy, byly rozpracovány ve dvou termínových variantách a rozeslány účastníkům extraligy k připomínkám. Konkrétní varianta předkola play off včetně definitivní termínové listiny bude přijata v průběhu příštího týdne.

V další části jednání odsouhlasil výkonný výbor ČSLH jednací a volební řád konference ČSLH, která se uskuteční 16. června 2012. Schválil materiály, související s nejbližším ročníkem extraligy (Přihláška do soutěže, Licenční řád, Pravidla pro čerpání bankovní záruky, Disciplinární řád), stejně jako úpravy řádů, které budou předloženy Konferenci ČSLH (Stanovy ČSLH, Registrační řád, Přestupní řád pro kluby extraligy a I. ligy, Přestupní řád mimo klubů extraligy a I. ligy). Změny a navrhované úpravy souvisí především s přechodem řízení nejvyšší soutěže na ČSLH a s účastí domácích klubů v zahraničních soutěžích.

Výkonný výbor ČSLH rovněž schválil trenéry reprezentačních mužstev – hlavním trenérem reprezentace bude do června 2015 Alois Hadamczik, trenéry mládežnických výběrů pro příští sezónu byli jmenováni Miroslav Přerost a Jiří Juřík (U20), Jakub Petr a Karel Mlejnek (U19), Luděk Bukač mladší a David Bruk (U18), Jiří Veber a Petr Svoboda (U17) a Pavel Arnošt s Petrem Studničkou (U16). Řízením marketingové společnosti PRO-HOCKEY Cz byla po odchodu Ondřeje Šebka pověřena Lenka Bártová, jednání výkonného výboru ČSLH se poprvé zúčastnil Josef Řezníček, který má problematiku extraligy na starosti.

Prezident ČSLH Tomáš Král na závěr jednání potvrdil, že na červnové konferenci bude znovu kandidovat na nejvyšší funkci v českém ledním hokeji.