21.09.2011 | Tisková zpráva

Výkonný výbor ČSLH k přípravám mistrovství světa do osmnácti let

Výkonný výbor ČSLH schválil na svém jednání složení organizačních výborů pro mládežnická mistrovství světa pořádaná v České republice.
Organizační výbor mistrovství světa hráček do 18 let, které se uskuteční 31. prosince 2011 – 7. ledna 2012 ve Zlíně a Přerově, povede Karel Jankovič, člen výkonného výboru ČSLH. Organizační výbor mistrovství světa hráčů do 18 let, který proběhne 12. – 22. dubna 2012 v Brně a Znojmě, povede Miloslav Šeba, místopředseda výkonného výboru ČSLH. Místopředsedy organizačních výborů budou generální sekretář ČSLH Martin Urban a zástupci pořadatelských měst.

V další části jednání přijal výkonný výbor za členy ČSLH kluby HC Lvi Břeclav a HC Předboj, projednal zprávy o činnosti odborných komisí a uložil krajským svazům, aby důsledněji kontrolovaly dodržování pravidel v nejnižší věkové kategorii, ať už jde o používání odlehčených kotoučů, označení rozlišovacími páskami nebo o povinné letmé střídání po šedesáti sekundách hry.

Výkonný výbor ČSLH vzal rovněž na vědomí informaci IIHF o prohlášení 2. října Mezinárodním dnem dívčího ledního hokeje a o aktivitách, které s tím souvisejí.