23.02.2022 | Tisková zpráva

Výkonný výbor Českého hokeje odsoudil agresi Ruska na Ukrajině

Výkonný výbor Českého hokeje jednoznačně odsoudil agresi Ruska na Ukrajině, kterou považuje za nepřípustné porušení zásad mírového soužití, mezinárodního práva a vztahů mezi zeměmi. Další kroky bude ČSLH koordinovat v rámci Mezinárodní hokejové federace IIHF a s dalšími národními asociacemi.

Výkonný výbor se zabýval rovněž přípravou konference ČSLH, která se uskuteční 18. června 2022. Jednomyslně přitom schválil návrh, aby na programu konference byla i volba nového prezidenta ČSLH.

Výkonný výbor Českého hokeje vzal na vědomí návrh úpravy přestupního řádu a výchovného. Výchovné by se vyplácelo až po dosažení dvaceti let a pouze u hráčů tří nejvyšších soutěží. Klubům, které je vychovaly, by bylo spláceno postupně a v závislosti na tom, jak dlouho v jejich výchovném systému hráč vyrůstal. Součástí návrhu je i narovnání podmínek pro angažování domácích a zahraničních hokejistů, kteří jsou ve stávajícím systému zvýhodněni.

Návrh, kterému předcházela roční příprava, bude předložen pracovní skupině složené ze zástupců všech úrovní soutěží a projednán na konferenci ČSLH.