09.06.2019 | Tisková zpráva

VV jmenoval trenéry a manažery mládežnických reprezentací

Výkonný výbor Českého hokeje schválil hlasováním per rollam na návrh šéftrenéra Filipa Pešána a sportovního oddělení vedení mládežnických reprezentací pro sezónu 2019/20.

Hlavním trenérem juniorské reprezentace U20, kterou čeká na přelomu roku světový šampionát v Ostravě a Třinci, zůstává Václav Varaďa. Jeho asistenty jsou Patrik Eliáš s Alešem Krátoškou, trenérem brankářů Radek Jirátko, kondičním trenérem Radek Hlavatý a videotrenérem Dalibor Pail. Jako generální manažer bude u výběru působit Filip Pešán, manažerem je Otakar Černý. Realizační tým byl doplněn i o psychologa Dušana Randáka.

U reprezentace U19 pokračuje jako hlavní trenér David Bruk, asistentem bude Miroslav Přerost. Hlavním trenérem reprezentace U18, která se v dubnu 2020 představí na mistrovství světa ve Spojených státech, se stal Karel Beran, dosavadní trenér sedmnáctky. Spolupracovat bude s asistentem Milanem Plodkem a manažerem Petrem Studničkou. Reprezentaci U17 povede hlavní trenér Václav Eismann s asistenty Richardem Žemličkou a Janem Zachrlou a manažerem Radkem Ťoupalem, hlavním trenérem výběru U16 zůstává Petr Haken, jehož asistenty budou Radek Philipp s Richardem Lobo a manažerkou Tereza Menčíková. Projekt VTM U14 a U15 povede hlavní trenér Vladimír Krampol s manažerkou Terezou Menčíkovou. Kompletní složení realizačních týmů mládežnických reprezentací schválí výkonný výbor Českého hokeje na svém nejbližším zasedání ve čtvrtek 13. června 2019.

Příprava mládežnických reprezentací na nejbližší sezónu začíná již v červnu. Juniorská reprezentace U20 absolvuje první přípravný kemp ve dnech 10. – 14. června 2019 v Jihlavě, výběry U16 a U17 se sejdou 13. – 16. června 2019 v Třemošné a 22. – 25. června 2019 v Ostravě-Porubě. Reprezentaci U18, která zahájí sezónu v srpnu při Hlinka Gretzky Cupu v Břeclavi, čeká úvodní přípravný kemp ve dnech 22. – 27. června 2019 v Rokycanech. Podrobnější informace k programu srazů a nominacím najdete na www.ceskyhokej.cz.