01.02.2018 | Tisková zpráva

Vyjádření Komise rozhodčích k situacím v utkání Kladno – Karlovy Vary

Komise rozhodčích se na základě zprávy delegáta zabývala výkonem hlavních rozhodčích v utkání WSM ligy mezi Kladnem a Karlovými Vary (31. 1. 2018) a ke sporným situacím vydává následující stanovisko:
1) neuznání gólu Kladna v čase 5:58 bylo správným rozhodnutím. Hráč Kladna č. 92 Jakub Strnad se dostane do brankoviště po vzájemném souboji s obráncem Karlových Varů. Brankoviště se však rozhodne opustit cestou do jeho středu a svým pohybem omezí možnost zakročení brankáři.

2) v čase 34:10 srazil hráč Karlových Varů č. 34 Václav Skuhravý helmu z hlavy hráči Kladna č. 20 Romanu Přikrylovi. V následně pokračující akci vstřelil tým Karlových Varů gól. Jedná se chybný postup hlavních rozhodčích.

3) V čase 37:18 dosáhl tým Karlových Varů gólu. V tomto čase však již byla cca tři vteřiny posunuta o pět centimetrů branka týmu Kladna, kterou úmyslně posunul hráč č. 61 Jurij Repe. V této situaci nebylo možno použít výklad pravidla č. 98 i. 1). Gól neměl být uznán a hráči Kladna měl být udělen menší trest dle pravidla č. 130 i.

4) v čase 47:46 bylo chybně nařízeno trestné střílení ve prospěch týmu Karlových Varů. Při přistrčení hráčem Kladna č. 61 Jurije Repeho upadl hráč Karlových Varů č. 8 Ondřej Beránek v brejkové situaci. Zákrok obránce však nebyl způsobilý způsobit pád útočícího hráče a trestné střílení bylo nařízeno chybně. Z tohoto trestného střílení vstřelil následně gól Ondřej Beránek.

Vzhledem k výše uvedeným pochybením Komise rozhodčích odebrala tři již delegovaná utkání oběma hlavním rozhodčím Jakubu Valentovi a Matěji Sýkorovi.