12.01.2015 | Oficiální oznámení

Vyjádření k tiskové zprávě SLH Jindřichův Hradec

Zveřejňujeme stanovisko poskytnuté Českým svazem ledního hokeje novinářům, kteří se na něj obrátili v souvislosti s tiskovou zprávou SLH Jindřichův Hradec.
1. ČSLH přistupuje ke všem klubům stejně, a to podle platných stanov a řádů přijatých všemi hokejovými subjekty. SLH Jindřichův Hradec není a nebude výjimkou. Právě postup jeho činovníků a jejich zjevná neznalost norem přitom „patovou“ situaci, na níž se odvolávají, způsobily. Na základě reakce řady klubů vyzývá vedení ČSLH  činovníky SLH Jindřichův Hradec, aby se začali chovat podle stanov a řádů, k jejichž přijetí se vstupem do svazu přihlásili. Především, aby přestali šířit dezinformace, které ve svých důsledcích hokej poškozují.

SLH Jindřichův Hradec je jedním z osmi set klubů ČSLH, z nichž drtivá většina zaujímá k problematice výchovného zcela odlišné stanovisko. V mládežnických kategoriích registruje svaz ročně zhruba pět tisíc přestupů, hostování apod., přičemž počet těch, které jsou kvůli nedohodě klubů řešeny tabulkovým výchovným se dlouhodobě pohyboval kolem šesti případů ročně. Ve všech ostatních případech se kluby dokáží rozumně a v rámci platných předpisů dohodnout.   

2. Výroky použité v tendenční reportáži, navíc natočené bez vědomí a proti vůli dotazovaného, nebudeme komentovat.

3. Vystoupení náměstka Petra Hulínského chápeme jako výzvu k diskusi, na které bude celá problematika věcně a bez předpojatosti posouzena. Takový krok jednoznačně vítáme. Pana náměstka jsme připraveni s celou problematikou podrobně seznámit, předložit mu přesné údaje a informovat ho o společném stanovisku klubů, které výchovu mládeže z rozhodující části financují. Zapojení ministerstva do již dlouhodobě probíhající diskuse o co nejlepším modelu považujeme v každém směru za přínosné.