15.12.2014 | Luboš Chytil

Výběrový seminář nově zřizované Akademie rozhodčích ledního hokeje

V sobotu 13. prosince se v Brně v prostorách Masarykovy univerzity uskutečnil výběrový seminář rozhodčích pro nově zřizovanou Akademii rozhodčích. Akademie rozhodčích je připravována jako zcela profesionální nadstavbový projekt vzdělávání rozhodčích ČSLH, v rámci již probíhajícího Programu rozvoje.
Hlavním cílem připravované Akademie bude urychlit proces rozvoje vybraných rozhodčích, kteří mají předpoklady vytvořit ve střednědobém časovém horizontu skupinu profesionálních rozhodčích pro řízení vrcholných soutěží ČSLH a IIHF. Oba projekty mají prioritu Výkonného výboru i Komise rozhodčích ČSLH a jsou zřízeny jako podpora talentovaným rozhodčím, jejich individuálnímu rozvoji osobních a profesních dovedností.

Této výběrové akce se zúčastnilo celkem 15 hlavních rozhodčích a uskutečnila se souběžně se seminářem rozhodčích Tipsport Extraligy. V úvodní části proběhly se všemi osobní pohovory, při kterých byly uchazečům sděleny informace o připravované Akademii, a ti měli také možnost sdělit své možnosti zapojení do projektu. Další část semináře byla prověrková, součástí byl test z teorie a také fyzický beep test připravený ve spolupráci s Fakultou sportovních studií. Výsledky těchto testů budou důležitou součástí výběru do užší sestavy Akademie.

Výběrového semináře se zúčastnili tito hlavní rozhodčí: T.Battěk, V.Czubaj, K.Hlinka, M.Honza, D.Jechoutek, A.Kika, S.Kopeček, J.Koziol, L.Krob, Z.Kubičík, D.Pražák, J.Slavík, M.Sýkora, J.Valenta, T.Veselý.