26.05.2016 | Tisková zpráva

Výběr pro Světový pohár doplnila sedmička hokejistů

Českou reprezentaci pro Světový pohár, který se bude hrát ve druhé polovině září v Torontu, doplnila sedmička hokejistů – obránci Michal Jordán, Zbyněk Michálek a Jakub Nakládal a útočníci Radek Faksa, Aleš Hemský, Dmitrij Jaškin a Milan Michálek.
Ve třiadvacetičlenné nominaci tak figurují tři brankáři, sedm obránců a třináct útočníků – brankáři Petr Mrázek (Detroit Red Wings), Michal Neuvirth (Philadelphia Flyers) a Ondřej Pavelec (Winnipeg Jets); obránci Radko Gudas (Philadelphia Flyers), Michal Jordán (Carolina Hurricanes), Michal Kempný (Chicago Blackhawks), Zbyněk Michálek (Arizona Coyotes), Jakub Nakládal (Calgary Flames), Roman Polák (San José Sharks) a Andrej Šustr (Tampa Bay Lightning); útočníci Radek Faksa (Dallas Stars), Michael Frolík (Calgary Flames), Martin Hanzal (Arizona Coyotes), Aleš Hemský (Dallas Stars), Tomáš Hertl (San José Sharks), Dmitrij Jaškin (Saint Louis Blues), David Krejčí (Boston Bruins), Milan Michálek (Toronto Maple Leafs), Ondřej Palát (Tampa Bay Lightning), David Pastrňák (Boston Bruins), Tomáš Plekanec (Montreal Canadiens), Vladimír Sobotka (Avangard Omsk) a Jakub Voráček (Philadelphia Flyers). Hlavním trenérem je Josef Jandač, asistenty Jiří Kalous, Václav Prospal a Jaroslav Špaček, generálním manažerem Martin Ručinský a vedoucím skautingu Jiří Fischer.

Česká reprezentace se před turnajem sejde 4. září 2016 v Praze. V rámci přípravného kempu se střetne 8. září v Moskvě a 10. září v Praze s Ruskem a 14. září v Pittsburghu s Výběrem Severní Ameriky.

V základní skupině budou jejími soupeři 17. září Kanada, 19. září Výběr Evropy a 22. září Spojené státy. Semifinálová utkání Světového poháru, jehož pořadateli jsou NHL a NHLPA, budou na programu 24. a 25. září, finálové souboje 27. a 29. září, případný rozhodující souboj 1. října 2016.