29.01.2019 | Petr Studnička

Výběr hráčů z MČR krajských výběrů v kategorii U15

Mistrovství ČR krajských výběrů se ve dnech 23. až 26. ledna 2019 konalo v Karlových Varech a v Chebu. Jedná se o kvalitní turnajovou akci pro hráče ve věku do 15 let.

Hráči ročníku narození 2004 a mladší bojovali nejen o co nejlepší umístění svého týmu, ale také o možnost se individuálně prosadit a ukázat své kvality.

V závěru sezony mají ti momentálně nejlepší možnost se účastnit akce, která přímo navazuje na právě skončený turnaj MČR krajských výběrů – v termínu 11.-14. 4. 2019 uspořádá Český Hokej (ČH) v Jihlavě čtyřdenní soustředění pro 40 hráčů ročníku narození 2004, vybraných na základě výkonnosti v utkáních hokejového turnaje MČR krajských výběrů. Hráči budou rozděleni do 2 týmů – Červený tým a Bílý tým.

Vzhledem k velice pozitivní zkušenosti z předchozích let se kromě 2 českých výběrů akce opět zúčastní také 2 zahraniční týmy. Stejně jako v loňském roce to bude regionální výběr hráčů U15 z oblasti Skåne ze Švédska a také oficiální výběr U15 ze Slovenska. Účastníci akce odehrají tři prestižní utkání ve třech dnech.

Mezi pozitivně hodnocené parametry patřila především úroveň bruslení, dovednosti s kotoučem, aktivita, sebeprosazení a herní řešení situací. Negativně se hodnotilo především zbavování se kotouče a neadresné nastřelování kotouče do útočného pásma. Na hodnocení a výběru hráčů se v Karlových Varech a Chebu podílelo celkem 34 trenérů, mezi které patřili i trenéři reprezentačních výběrů U16, U17, U20 a seniorské reprezentace, trenéři týmů ELD a ELJ z akademií ČH, doporučení poskytlo rovněž všech 14 trenérských týmů jednotlivých krajských výběrů. Hodnocení a výběr brankářů provedli členové brankářské komise ČSLH.

Pro dubnovou akci v Jihlavě byli vybráni následující hráči (v abecedním pořadí):

Brankáři: Bizoň Ondřej (Jihomoravský kraj), Špunar Jan (Olomoucký kraj), Vopravil Štěpán (Liberecký kraj), Žalčík Mario (Královéhradecký kraj)

Obránci: Alscher Marek (Středočeský kraj), Brůna Patrik (Praha), Burian Adam (Zlínský kraj), Cibulka Tomáš (Jihočeský kraj), Čech Aleš (Praha), Hodinář Jan (Plzeňský kraj), Hrdlička Jakub (Praha), Hykl Ondřej (Jihomoravský kraj), Němec František (Jihomoravský kraj), Prčík Matěj (Jihomoravský kraj), Puchala Denis (Moravskoslezský kraj), Tůma Tadeáš (Liberecký kraj)

Útočníci: Bareš Adam (Středočeský kraj), Becher Ondřej (Moravskoslezský kraj), Formánek František (Pardubický kraj), Gardoň Matěj (Středočeský kraj), Hlávka Tadeáš (Olomoucký kraj), Hrabík Ondřej (Středočeský kraj), Hujer Jakub (Liberecký kraj), Jungwirth Jonáš (Vysočina), Juříček Filip (Moravskoslezský kraj), Kulich Jiří (Ústecký kraj), Malínek Vojtěch (Praha), Němec Richard (Praha), Petrásek Filip (Jihočeský kraj), Pigl Martin (Vysočina), Polák Vojtěch (Liberecký kraj), Přibyl Matěj (Moravskoslezský kraj), Ramert Jan (Zlínský kraj), Rymon Dominik (Karlovarský kraj), Slavíček Šimon (Praha), Šapovaliv Matyáš (Středočeský kraj), Šiler Jakub (Plzeňský kraj), Šmajda Samuel (Karlovarský kraj), Trögner Matěj (Olomoucký kraj), Trunda Tomáš (Liberecký kraj)

Náhradníci (mohou být povoláni v případě neúčasti nominovaného hráče/hráčů):

Culek Ondřej (Liberecký kraj), Dobeš Zdeněk (Moravskoslezský kraj), Gaspar Jan (Královéhradecký kraj), Houdek Matěj (Plzeňský kraj), Jerman Jakub (Královéhradecký kraj), Juřička Šimon (Olomoucký kraj), Koudelka Jakub (Pardubický kraj), Kozlík Matěj (Vysočina), Malant Lukáš (Ústecký kraj), Otava Roman (Jihomoravský kraj), Perný Dominik (Ústecký kraj), Plos Lukáš (Liberec), Sapoušek Robin (Karlovarský kraj), Schnattinger Micheal (Jihomoravský kraj), Tomeček Michal (Zlínský kraj)

Pozvánka s bližšími informacemi bude rozesílána v průběhu měsíce března, rozdělení hráčů do 2 týmů bude oznámeno na srazu při zahájení akce.

Poznámka: Až po potvrzení termínu dubnové akce U15 v termínovém kalendáři ČH, a také po odsouhlasení termínu zahraničními účastníky, zveřejnilo MŠMT informaci, že řádné termíny přijímacích zkoušek na střední školy (čtyřleté obory) budou letos pátek 12.4. a pondělí 15.4.2019. Jsme si vědomi kolize, ale bohužel potvrzený termín akce U15 nemáme možnost změnit.

Foto: Ronadl Hansel