24.09.2012 | Marek Chlupatý

Výběr hokejistek do patnácti let dvakrát uspěl v Selbu

České hokejistky do patnácti let sehrály ve dnech 22. a 23. září 2012 dvě utkání v německém Selbu, kde pokaždé nad domácím týmem zvítězily. Nejprve 2:1, poté 2:0, obraz hry však byl daleko jednoznačnější.

Reprezentace žen do patnácti let - dvě utkání v Německu

Termín: 22. a 23. září 2012
Místo: Selb, Německo

Výsledky utkání

Německo - Česko 1:2 (1:1, 0:0, 0:1)
Branky a asistence: Schmitz (Clauberg) - Jůzková (Bucifalová), Jůzková (Mašková).

Německo - Česko 0:2 (0:0, 0:0, 0:2)  
Branky a asistence : Smetková (Zrnová), Pátková (Kosinová).

Sestava českého týmu

Brankářky:
Zechovská Kateřina (Most), Jandová Denisa (Třemošná)

Obránkyně

Zíková Anna (Karviná), Cornová Aneta (Mělník), Holá Libuše (Ústí n.L), Kosinová Karolína (Beroun), Bartošová Debora (Most), Šustrová Michaela (Liberec), Zemanová Šárka (Kroměříž), Karlecová Tereza (Trutnov)  

Útočnice
Bucifalová Veronika (Strakonice), Mašková Martina (Ústí n.L), Jůzková Adéla (Černošice), Smetková Kamila (Hodonín), Pátková Kristýna (Litvínov), Hymlarová Klára (Opava), Šebíková Barbora (Mělník), Macková Denisa (Nové Město n.M), Adamová Eva (Jihlava), Vozdecká Eliška (Kroměříž), Hornická Karolína (Liberec), Zrnová Kateřina (Karlovy Vary)

Realizační tým:
Team manager: Martin Mašek
Hlavní trenér: Rudolf Valla
Asistenti trenéra: Jana Krylová, Zbyněk Pour
Kustod: Josef Polenský

Hodnocení trenéra Rudolfa Vally

Do nové sezóny jsme vstoupili s nově složeným týmem doplněným o řadu hráček, pro které se jednalo o první reprezentační zkušenost. K utkáním jsme nastoupili s taktikou aktivního forčekingu, neustálého tlaku na soupeře a plánem určovat tempo hry. Hráčky zodpovědně přistoupily k plnění úkolů a po většinu herní doby jsme nepouštěli soupeře z jejich obranného pásma. Vyjma ojedinělých úniků, které končily převážně nahozením na naši branku jsme nedovolili soupeři vytvořit si vážnější šance. Ani při hře v oslabení jsme nepřecházeli do pasivní formy hry. Zlomovým okamžikem prvního utkání byla ubráněná dvouminutová přesilovka 5 na 3, po jejímž konci jsme vzápětí vstřelili branku.

Ve druhém utkání byla rozhodující vytrvalost, proti sevřené a zatažené obraně soupeře jsme marně hledali způsob, jak roztáhnou hru a vytvořit trochu prostoru v brankovišti. Disciplinované hráčky Německa držely své posty na hranici brankoviště a proti takto sevřené obranné hrázi jsme nebyli schopni se gólově prosadit. Jen nízká produktivita střelby byla důvodem nízkého skóre, když jsme po celou dobu utkání byli lepším týmem.

Odkazy