24.08.2011 | Tisková zpráva

VV ČSLH vybral pořadatele světových šampionátů do 18 let

Výkonný výbor ČSLH schválil na svém dnešním jednání záměr uspořádat světový šampionát hokejistů do osmnácti let v Brně a Znojmě a mistrovství světa hokejistek ve stejné věkové kategorii ve Zlíně a Přerově. Pořadatelství obou šampionátů pro rok 2012 přidělila České republice Mezinárodní hokejová federace.
Mistrovství světa hráčů U18 proběhne ve dnech 12. až 22. dubna 2012. V brněnské skupině se počítá s výběry České republiky, Kanady, Spojených států, Finska a Dánska, ve znojemské skupině s mužstvy Ruska, Švédska, Německa, Švýcarska a Lotyšska.

Světový šampionát hokejistek U18 se uskuteční ve dnech 31. prosince 2011 až 7. ledna 2012. V Zlíně by se měly utkat reprezentace České republiky, Spojených států, Ruska a Švédska, zatímco v Přerově celky Kanady, Finska, Německa a Švýcarska.

Výběr pořadatelských měst ještě podléhá schválení na kongresu Mezinárodní hokejové federace v září 2011 v Istanbulu.

„Při výběru rozhodovala řada kritérií, vedle sportovně-technických i předpokládaný zájem veřejnosti, spolupráce s místními institucemi nebo geografické vzdálenosti,“ uvedl v této souvislosti Martin Urban, generální sekretář ČSLH.

V další části jednání přijal výkonný výbor za členy ČSLH kluby HC Stadion Vrchlabí a Hockey Club Karviná, schválil složení realizačních týmů ženských reprezentačních mužstev pro sezónu 2011/12 a do trenérsko-metodické komise kooptoval Mariana Jelínka s Petrem Studničkou. Schváleny byly úpravy Přestupního řádu pro členy nejvyšších soutěží, extraligy a první ligy, stejně jako úpravy Vnitřní směrnice, upravující povinnosti a odměňování rozhodčích.