01.06.2011 | Tisková zpráva

VV ČSLH ocenil výkon a výsledky národního týmu na MS 2011

Výkonný výbor Českého svazu ledního hokeje dne 2. června 2011 projednal analýzu z mistrovství světa v ledním hokeji 2011, kterou přednesl trenér Alois Hadamczik. Členové výkonného výboru v této souvislosti poděkovali hráčům, trenérovi i realizačnímu týmu za předvedený výkon a výsledky, které přispěly k další popularizaci ledního hokeje v České republice.
Výkonný výbor ČSLH projednal také složení realizačních týmů mládežnických reprezentačních mužstev a jejich zápasový program pro sezónu 2011/12. Hlavními trenéry v jednotlivých kategoriích budou Miroslav Přerost (U20), Jiří Juřík (U19), Jiří Veber (U18), Luděk Bukač mladší (U17) a Robert Reichel (U16). Ve srovnání s předchozími sezónami se podařilo kalendář mládežnických reprezentací rozšířit, a to včetně větší konfrontace se zámořskými mužstvy.

Ve stanoveném termínu, do 1. 6. 2011 projevilo zájem o účast v projektu Akademií Českého svazu ledního hokeje devět klubů – Brno, Chomutov, Jihlava, Karlovy Vary, Liberec, Pardubice, Plzeň, Sparta a Vítkovice. Odborná komise jejich přihlášky vyhodnotí, v klubech provede inspekci a předloží návrhy na přidělení licencí pro sezónu 2011/12.

S přihlédnutím k žádosti HC Orli Znojmo stanovil výkonný výbor ČSLH nejzazší termín pro posouzení jeho přihlášky a uzavření listiny účastníků druhé nejvyšší soutěže na pátek 10. června 2011.