27.07.2015 | Tisková zpráva

Vůjtek nominoval na sraz Koblasu, Kubalíka, Vlacha a Volka

Trenér Vladimír Vůjtek doplnil nominaci na předsezónní reprezentační kemp, který proběhne 29. července – 1. srpna 2015 v Jihlavě, o útočníky Petra Koblasu z HC Energie Karlovy Vary, Dominika Kubalíka z HC Škoda Plzeň, Jaroslava Vlacha z Bílých Tygrů Liberec a Dominika Volka z HC Sparta Praha. V nominaci nahradí Ondřeje Kašeho s Erikem Němcem, kteří se omluvili ze zdravotních důvodů a kvůli rekonvalescenci, a Jana Káňu s Tomášem Vondráčkem, které neuvolnila Kometa Brno.
Prvního reprezentačního srazu se zúčastní brankáři Matěj Machovský (HC Škoda Plzeň), Šimon Hrubec a Miroslav Svoboda (oba HC Oceláři Třinec); obránci Milan Doudera (HC Oceláři Třinec), Jakub Jeřábek (HC Škoda Plzeň), Lukáš Klok (HC Vítkovice Steel), Tomáš Pavelka a Filip Pavlík (oba HC Verva Litvínov), Martin Pláněk (Mountfield HK), Adam Polášek (HC Sparta Praha) a Radim Šimek (Bílí Tygři Liberec); útočníci Michal Bulíř a Jaroslav Vlach (Bílí Tygři Liberec), Michal Hlinka (HC Vítkovice Steel), Petr Holík (PSG Zlín), Tomáš Hyka (BK Mladá Boleslav), David Kämpf (Piráti Chomutov), Jakub Orsava a Marek Růžička (oba HC Oceláři Třinec), Dominik Kubalík a Jan Schleiss (HC Škoda Plzeň), Petr Koblasa a Michal Vachovec (HC Energie Karlovy Vary), Dominik Volek (HC Sparta Praha).

Celkem bylo na sraz pozváno 24 hokejistů ročníků 1991 až 1995 z 11 klubů Tipsport extraligy. Nejmladšími nominovanými hráči jsou stále ještě devatenáctiletý Dominik Kubalík a dvacetiletí Miroslav Svoboda, Lukáš Klok, David Kämpf a Marek Růžička. Šestnáct hráčů dosud za národní mužstvo nenastoupilo, alespoň jeden start si připsali brankáři Matěj Machovský se Šimonem Hrubcem, obránci Milan Doudera, Jakub Jeřábek, Martin Pláněk a Adam Polášek a útočníci Petr Holík s Jakubem Orsavou. Nejzkušenějšími nominovanými hokejisty jsou z tohoto pohledu Martin Pláněk, Petr Holík a Jakub Orsava, kteří reprezentovali desetkrát.

Srazu se zúčastní trenér Vladimír Vůjtek, asistenti Josef Jandač, Jiří Kalous a Jaroslav Špaček, generální manažer Slavomír Lener, manažer Martin Loukota, kondiční trenér Michal Hamršmíd, lékaři Tomáš Vyskočil s Dušanem Singerem a kustodi Zdeněk Šmíd s Petrem Ondráčkem.

Nominovaní hráči se sejdou ve středu 29. července 2015 v 15:00 hodin na Horáckém zimním stadiónu v Jihlavě, kde absolvují od 17:00 hodin první trénink. Ve čtvrtek 30. a v pátek 31. července 2015 budou trénovat dvakrát denně, kemp skončí v sobotu 1. srpna 2015 dopoledním tréninkem.