04.03.2018 | Tisková zpráva

Vítězem základní části Tipsport extraligy se stala Plzeň

Vítězem základní části jubilejního pětadvacátého ročníku nejvyšší české soutěže se stali podruhé v historii hokejisté HC Škoda Plzeň. Vedle Poháru prezidenta ČSLH získali i finanční odměnu ve výši 1 000 000 Kč, určenou na rozvoj mládežnického hokeje, a spolu s druhým Mountfieldem HK právo účasti v dalším ročníku Champions Hockey League.
Celou základní část doprovázela mimořádná vyrovnanost, výborné návštěvy a ve srovnání s předchozími ročníky soutěže také lepší disciplína, vyjádřená v počtu uložených disciplinárních trestů. Počet disciplinárních trestů se snížil téměř o třetinu, počet pokut o polovinu a počet potrestaných zákroků takřka o tři čtvrtiny.

V dosavadních pětadvaceti ročnících extraligy získalo prvenství v základní části deset klubů – Sparta se Vsetínem pětkrát, Liberec čtyřikrát, Pardubice, Plzeň, Třinec a Zlín dvakrát, České Budějovice, Kladno a Slavia jednou.

Šestice klubů – HC Škoda Plzeň, Mountfield HK, HC Oceláři Třinec, HC Vítkovice Ridera, Kometa Brno a HC Dynamo Pardubice – si vybojovala přímou účast v Generali play off, čtveřice – Bílí Tygři Liberec, HC Olomouc, Aukro Berani Zlín a HC Sparta Praha – účast v předkole, zbývající čtyři – Piráty Chomutov, BK Mladou Boleslav, HC Duklu Jihlava a HC Vervu Litvínov – čeká skupina o umístění.

V předkole play off se střetnou Bílí Tygři Liberec – HC Sparta Praha a HC Olomouc – Aukro Berani Zlín. Předkolo a skupina o umístění začínají 6. března, play off 13. března a baráž 27. března 2018. Účastníci příštího ročníku Tipsport extraligy budou známi 22. dubna, vítěz play off, majitel Poháru T. G. Masaryka a mistr České republiky nejpozději 26. dubna 2018.

Mistry České republiky se až dosud stalo dvanáct klubů – šestkrát Vsetín, čtyřikrát Sparta Praha, třikrát Pardubice, dvakrát Slavia Praha se Zlínem, jednou Brno, Karlovy Vary, Liberec, Litvínov, Olomouc, Plzeň a Třinec.

Galerie