15.10.2014 | Tisková zpráva

Vedení ČSLH a nejvyšší soutěže jednalo s majiteli extraligových klubů

Prezident ČSLH Tomáš Král a ředitel Tipsport extraligy Josef Řezníček se dnes sešli s majiteli klubů nejvyšší soutěže. Schůzky se zúčastnili majitelé či pověření zástupci majitelů jedenácti klubů extraligy, pro nemoc nebo zahraniční cestu se omluvili představitelé BK Mladá Boleslav, HC ČSOB Pojišťovna Pardubice a HC Kometa Brno. Účastníci schůzky se shodli, že vztahy v rámci nejvyšší soutěže se od doby, kdy převzal její řízení Český svaz ledního hokeje, uklidnily a stabilizovaly. Průběh diskuze také potvrdil, že na většinu témat zastávají majitelé extraligových klubů, vedení svazu i Asociace profesionálních klubů ledního hokeje stejné nebo velmi podobné názory.
„Rada majitelů se v takovém složení sešla vůbec poprvé, dosavadní jednání probíhala především na úrovni manažerů,“ uvedl prezident ČSLH Tomáš Král. „Jsem rád, že vznikla nová, reprezentativní komunikační platforma, na které můžeme řešit nejzásadnější otázky, ať už jde o podobu soutěže, financování hokeje, ekonomiku klubů nebo vztahy s veřejnými institucemi. Na některých tématech, která v diskusi zazněla, jako je například licenční řád pro agenty, dotace z veřejných rozpočtů nebo odvody loterních společností, již pracujeme. Dohodli jsme se také, že podobná setkání jsou přínosná a budeme v nich pokračovat.“

Schůzky se zúčastnili Petr Syrovátko (Bílí Tygři Liberec), Karel Holoubek (HC Energie Karlovy Vary), Ján Moder (HC Oceláři Třinec), Jiří Dopita (HC Olomouc), Martin Straka (HC Plzeň 1929), Vladimír Pitter a Richard Benýšek (HC Slavia Praha), Petr Speychal (HC Sparta Praha), Jiří Šlégr (HC Verva Litvínov), Aleš Pavlík (HC Vítkovice Steel), Miroslav Schön (Mountfield HK) a Patrik Kamas (PSG Zlín), marketingové části byla přítomna Jana Obermajerová, majitelka BPA sport marketing.