18.10.2015 | ČSLH

Ve dvojzápase s Ruskem vybojovala česká osmnáctka jednu výhru

Na příbramském zimním stadionu odehrála česká reprezentace do 18 let o víkendu dvě přátelská utkání proti stejně starým soupeřům z Ruska. Svěřenci trenéra Roberta Reichela si z dvojzápasu odnesli jednu výhru a jednu prohru.
Sobotní zápas vyšel lépe reprezentantům z České republiky. Po 22 minutách vedli po gólech Valíka a Havelky 2:0. Rusové sice do konce druhé třetiny vývoj utkání otočili ve svůj prospěch, ale domácí tým dvěma slepenými brankami na začátku třetího dějství vrátil vedení na svou stranu a skóre 4:3 už se do konce duelu nezměnilo.

V neděli pak Rusové svému soupeři porážku vrátili. Sborná tentokrát zahrála výborně do obrany a navíc přidala čtyři branky. Týmu okolo kapitána Zachara se naopak nepodařilo skórovat ani jednou.

sobota 17. listopadu 2015
18:00 Česko - Rusko 4:3
Branky ČR: 19. Valík (Michnáč), 22. Havelka (Šmerha), 43. Havelka (Sirota), 44. Davídek (Zachar).

neděle 18. listopadu 2015
17:00 Česko - Rusko 0:4

Nominace U18 na utkání s Ruskem (17. a 18. října, Příbram):

Brankáři:
Josef Kořenář (Jihlava), Dominik Groh (Ml. Boleslav). 

Obránci:
Daniel Novák (Chomutov), Sebastián Janda (Sparta Praha), Michal Furch, Lukáš Zukal (oba Kometa Brno), Jakub Sirota (Zlín), Dominik Valík (Slavia Praha), David Kvasnička (Plzeň), Martin Padrnos (Zlín).

Útočníci:
Marek Zachar, Matyáš Kačírek (oba Liberec), Ondřej Najman, Pavel Kousal (oba Jihlava), Kristián Reichel, Martin Havelka (oba Litvínov), Tomáš Šmerha, Albert Michnáč (oba Sparta Praha), Petr Kodýtek (Plzeň), Jiří Karafiát (Zlín), Milan Davídek (K. Vary), Tomáš Havránek (Kometa Brno).

Realizační tým:

Manažer: Jiří Lála.
Hlavní trenér: Robert Reichel.
Asistent: Patrik Augusta.
Trenér brankářů: Radek Jirátko.
Lékař: MUDr. Tomáš Madrý. 
Fyzioterapeut: Jakub Pokorný.
Kustod: Luboš Rob. 

Galerie