07.02.2018 | Tisková zpráva

Valná hromada APK LH se zabývala Disciplinárním řádem ELH

Valná hromada Asociace profesionálních klubů ledního hokeje se na základě iniciativy prezidenta ČSLH Tomáše Krále a prezidenta APK Aleše Pavlíka mimořádně sešla v Olomouci a zabývala se postihy nesportovního chování fanoušků zařazených do Disciplinárního řádu ELH na základě rozhodnutí klubů v srpnu 2017.
Valná hromada AKP LH rozhodla, že Disciplinární řád ELH se měnit nebude a pro zvýšení posouzení objektivity jednání na stadionech byla zvolena etická komise složená z členů APK LH, která případné poškozující jednání na zimních stadionech postoupí předsedovi Disciplinární komise ELH k projednání.

„Kluby uznaly, že se samy musí zaměřit na práci s fanoušky a jednoznačně vyjádřily stanovisko, že kultivace prostředí na zimních stadionech je jejich záležitostí. A i pro lepší pokrytí všech přestupků na zimních stadionech byla zvolena etická komise složená ze zástupců extraligových klubů,“ řekl po jednání ředitel Tipsport extraligy Josef Řezníček. Na valné hromadě APK LH bylo také kluby schváleno, že rozhodnutí disciplinární komise v případech postihů nesportovního chování fanoušků nebudou zveřejňována.