25.08.2015 | Tisková zpráva APK LH

Valná hromada APK LH před sezónou 2015/16

Členové Asociace profesionálních klubů ledního hokeje se sešli na společném zasedání dne 18. 08. 2015. Před zahájením základní části TELH jednali o organizaci nadcházející sezony 2015/2016.
  • Ředitel soutěže Josef Řezníček přednesl výsledky hospodaření TELH za sezonu 2014/2015 s výhledem a dopracováním rozpočtu na sezonu 2015/2016.
  • V připravovaných změnách Herního řádu TELH pro sezonu 2015/16 jsou nejvýznamnější následující úpravy:

- struktura soupisky 18 + 2 +2 pro utkání TELH,

- stížnosti na výkony rozhodčích budou nově řešeny pouze prostřednictvím systém SRR jako pravidlové podněty,

- valná hromada se shodla na důslednějším výkladu pravidla, které zakazuje hráčům, trenérům a funkcionářům, aby se v den utkání vyjadřovali k výkonům rozhodčích. Všichni přítomní manažeři došli k závěru, že podobná vyjádření často poškozují TELH, tedy produkt, který účastníci soutěže financují. Podobný poškozující charakter mají mnohdy i nepřímá vyjádření a na základě rozhodnutí klubů budou i tyto výroky v nové sezóně trestány. Kluby se zavázaly, že v uvedeném směru budou instruovat hráče, trenéry a činovníky.

• Předseda Komise rozhodčích ČSLH Pavel Halas přednesl zprávu, věnovanou jejímu předsezonnímu semináři a semináři hlavních trenérů TELH. V návaznosti na názory, které prezentovali trenéři, se kluby dohodly na nutnosti striktního dodržování pravidel ledního hokeje pro komunikaci mezi hráči, trenéry a rozhodčími. Vyzvaly Komisi rozhodčích ČSLH, aby připravila materiál shrnující pravidla této komunikace a aby jejich případná porušení byla v celém průběhu soutěže důsledně postihována.
  • Valná hromada APK LH se usnesla, že účast hlavních trenérů na seminářích pořádaných ČSLH bude povinná a případná neúčast bude sankcionována finanční pokutou.
  • Prezident APK LH Aleš Pavlík informoval o připravovaném smluvním dokumentu mezi APK LH a ČSLH, který by měl upravovat další spolupráci mezi oběma subjekty.
  • Jana Obermajerová prezentovala za společnost BPA sport marketing a.s. výsledky marketingového aktivu, kterého se zúčastnili jak zástupci jednotlivých extraligových klubů, tak zástupci České televize, ČTK a Klubu sportovních novinářů.