26.09.2011 | Tisková zpráva

V zahraničních soutěžích se představí tři čeští rozhodčí

Mezinárodní hokejová federace IIHF zveřejnila podrobnosti k výměnnému programu rozhodčích z hokejově vyspělých zemí v sezóně 2011/12. Programu se účastní rozhodčí ze sedmi států – České republiky, Finska, Německa, Ruska, Slovenska, Švédska a Švýcarska. Každá země je zastoupena trojicí hlavních, kteří pískají vybraná utkání v partnerských soutěžích. V sezóně 2011/12 byli do programu z České republiky zařazeni Martin Fraňo, Jan Hribík a Antonín Jeřábek.
Na konci září bude Antonín Jeřábek rozhodovat utkání KHL Dynamo Riga vs. Dynamo Moskva a Spartak Moskva vs. CSKA Moskva. Martin Fraňo se v říjnu představí v Německu v zápasech Augsburg vs. Krefeld a EHC Mnichov vs. Kölner Haie, Jan Hribík ve Finsku při utkáních Tappara Tampere vs. Kärpät Oulu a HIFK Helsinky vs. KaIPa Kuopio.  

Zahraniční rozhodčí přivítá v říjnu také Tipsport extraliga. Utkání HC ČSOB Pojišťovna Pardubice vs. HC Plzeň 1929 a derby HC Slavia Praha vs. HC Sparta Praha bude řídit Anssi Salonen z Finska, zápasy HC VERVA Litvínov vs. HC Vítkovice Steel a HC Energie Karlovy Vary vs. Rytíři Kladno Stephan Bauer z Německa.  

Výměnný program IIHF bude pokračovat i v dalších částech sezóny 2011/12