29.08.2015 | ČSLH

V úvodním zápase sezony čeští veteráni porazili Motor

Čeští veteráni zahájili sezonu výhrou na Legengami Motoru České Budějovice. Zápas byl součástí letošních oslav 750. výročí první písemné zmínky o Českých Budějovicích. Vyrovnané utkání rozhodl Petr Rosol, který dvě branky dal a jednu nahrál.
Do utkání vstoupili lépe domácí a díky brankám Turka a Krále se dostali do vedení 2:0. Na české veterány snižoval ještě před odchodem do kabin Žemlička. Na začátku druhého dějství sice vyrovnal Libor Procházka, ale Motor šel zásluhou Štrby opět do vedení. Vzápětí ovšem opět srovnal Eichenmann na 3:3.

Poté už přišly chvíle Petra Rosola. Nejprve ve 40. minutě dostal české veterány do vedení proměněným samostatným nájezdem, v polovině třetí třetiny zvýšil na 5:3 a šest minut před koncem přihrál Kucharčíkovi na šestý gól. Při závěrečné děkovačce tak 850 fanoušků tleskalo výhře českých veteránů 6:3.

Legendy Motor České Budějovice vs Veteráni Česká republika 3:6

Branky: 4. Turek (Král, Ťoupal R.), 13. Král (Bednařík, Ťoupal R.), 31. Štrba (Kotalík) – 17. Žemlička, 25. Procházka L. (Řezníček, Kořínek), 34. Eichenmann (Schenk), 35. Rosol, 37. Rosol (Kucharčík), 44. Kucharčík (Rosol).

Legendy Motor České Budějovice: Kondelík, Dědič – Suchánek, Ťoupal K., Dvořák, Kolda, Bláha, Bombic, Dvořák, Bauer – Ťoupal R., Král, Turek, Sailer, Caldr, Bednařík, Kotalík, Štrba, Fousek, Rob, Poborský.

Veteráni ČR: Altrichter, Mařík – Kočí, Procházka L., Ščerban, Chalupa, Nedvěd J., Řezníček - Žemlička, Kucharčík, Pospíšil, Eichenman, Kampf, Krásný, Kořínek, Rosol, Schenk.