02.12.2013 | Tisková zpráva

V Tipsport extralize zatím nastoupilo 31 juniorů

V polovině základní části extraligy dostalo příležitost celkem 31 juniorů, hráčů ročníku 1994 a mladších. Ve více než dvaceti utkáních nastoupilo osm z nich, alespoň polovinu, tj. třináct a více zápasů sehrálo patnáct hráčů juniorského věku.
Ve třech případech překročil jejich průměrný ice time deset minut, deset juniorů nastupovalo na osm a více minut na utkání. V průměru strávili juniorští hráči na ledě v nejvyšší soutěži 6,4 minuty, gól nebo asistenci si připsalo šestnáct z nich. 

Mezi nejvytěžovanější patřili v první polovině soutěže Libor Šulák s Davidem Kämpfem (Piráti Chomutov), Jan Štencel (HC Vítkovice Steel), Dominik Simon (HC Sparta Praha), Ondřej Kaše (Energie Karlovy Vary), Pavel Zacha (Bílí Tygři Liberec) a Marcel Indrák (HC Škoda Plzeň).

Ve srovnání s první čtvrtinou vzrostl počet juniorů v nejvyšší soutěži z 21 na 31, doba strávená na ledě mírně poklesla z 6,8 na 6,4 minuty na utkání.
V loňském ročníku Tipsport extraligy se na ledě objevilo celkem 28 juniorů, z nichž devět si připsalo gól nebo asistenci, čtrnáct sehrálo alespoň pět zápasů a pouze čtyři více než deset utkání.

V širší nominaci pro přípravný kemp před mistrovstvím světa hráčů do dvaceti let, kterou dnes zveřejnil trenér Miroslav Přerost, figuruje celkem čtrnáct hráčů z nejvyšších domácích soutěží. Dalších devět nominovaných hráčů působí v zámoří a čtyři v různých evropských soutěžích. Mistrovství světa U20 proběhne ve dnech 26. 12. 2013 – 5. 1. 2014 ve švédském Malmö.