06.09.2012 | Tisková zpráva

V Tipsport extralize se objeví 23 hlavních a 31 čárových rozhodčích

Na nominační listině Tipsport extraligy, navržené komisí rozhodčích a schválené pro sezónu 2012/13 výkonným výborem ČSLH, figuruje 23 hlavních a 31 čárových rozhodčích, 18 brankových rozhodčích a 7 delegátů. Ve srovnání s poslední sezónou přibyli mezi hlavními rozhodčími Roman Svoboda s Radkem Wagnerem, mezi čárovými Václav Beneš, Aleš Hejl, Jiří Ondráček, Přemysl Skopal a Milan Štofa, na pozici videorozhodčích potom Alexander Fedoročko s Petrem Hauserem.
V nadcházející sezóně bude v extralize působit 7 profesionálních rozhodčích – Martin Fraňo, Jan Hribik, Antonín Jeřábek, Milan Minář, Vladimír Pešina, Vladimír Šindler a Robin Šír. V projektu profesionálních rozhodčích, probíhajícím od roku 2005, se jich dosud objevilo 10. Nejzkušenějšími jsou Milan Minář, který působí jako profesionál sedmou sezónu, šestou sezónu zahajují Martin Fraňo, Antonín Jeřábek, Vladimír Šindler a Robin Šír.

Velmi kladně hodnotí ČSLH projekt Junior-profi, jehož se účastnili třeba Antonín Jeřábek nebo Martin Fraňo, účastníci posledního mistrovství světa. Projekt proto probíhá i v této sezóně, kdy bude rozšířen o Jana Schmejkala, třiadvacetiletého hlavního rozhodčího I. ligy a Daniela Pražáka, pětadvacetiletého hlavního rozhodčího I. a II. ligy.

Stejně jako v loňském ročníku bude komise rozhodčích používat systém pro losování rozhodčích vyvinutý společností Ambica. Systémová aplikace, umístěná na vzdáleném serveru a zajišťující správu dat, se využívá nejen pro delegování rozhodčích na jednotlivá utkání, ale i pro komunikaci mezi ČSLH, kluby, rozhodčími a delegáty prostřednictvím e-mailu, krátkých textových zpráv a webového rozhraní. Vzhledem ke zkušenostem, získaným z jeho provozu, bude systém v sezóně 2012/13 využíván nejen pro Tipsport extraligu, ale i pro druhou nejvyšší soutěž. 

Nominační listina rozhodčích - Tipsport extraliga 2012/13